Afbeelding

Elsemieke van Maaren grijpt zilver tijdens KPN GP2 op Weissensee

Sport 335 keer gelezen

WEISSENSEE/ZUILICHEM - Elsemieke van Maaren heeft zich maandag tijdens de tweede KPN Grand Prix-wedstrijd op de Weissensee verzekerd van het zilver.

De marathonschaatsster uit Zuilichem moest alleen Manon Kamminga voor zich dulden in de eindsprint na de veertig kilometer lange wedstrijd. Elsemieke's zus Clarissa werd 27e, Daniëlle van Zanten uit Brakel finishte verdienstelijk als twintigste. Zij was daarmee de eerste belofterijdster. Ilona Grandia werd dertigste.

Vorm
Van Maaren liet eerder ook al zien in een uitstekende vorm te verkeren. Zo werd ze zaterdag negende tijdens het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) en wist ze vorige week woensdag al de vierde plaats te bemachtigen.

Diskwalificatie
Aanvankelijk finishte de rijdster van team Palet Vastgoedonderhoud in de zogeheten 'Aart Koopmans Memorial' (AKM) als vijfde, maar vanwege diskwalificatie van winnares Marijke Groenewoud - zij had zich volgens de bond schuldig gemaakt aan onheus gebruik van ploegenspel - schoof Van Maaren een plaatsje dichter naar het podium.

Top-twintig
Waar Van Maaren op de Weissensee bij de dames meedoet om de overwinningen, regent het bij de mannen vooral top-twintig-noteringen. De PGMBakker/Stehmann/Viking-formatie van ploegleider Mario Donker uit Ammerzoden zag tijdens de tweede KPN Grand Prix-wedstrijd met Christiaan Hoekstra, Jesse Vriend en Timo Verkaaik drie rijders in de top-twintig finishen.

Tijdens de AKM slaagde Verkaaik daar ook al in en samen met Marc Middelkoop en Sjors van der Meer deed hij dat bij het ONK nogmaals dunnetjes over.

Woensdag wacht het peloton nog de Alternatieve Elfstedentocht; de wedstrijd over tweehonderd kilometer.

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden