• Turnsters van Hamarithi deden in Amsterdam mee met voorwedstrijden.
• Turnsters van Hamarithi deden in Amsterdam mee met voorwedstrijden. Foto: aangeleverd

Zilver voor Hamarithi-turnster Emma

Sport 139 keer gelezen

AMSTERDAM/AALST • Hamarithi slaagde er zaterdag in om succesvol uit de bus te komen met de tweede delegatie selectiemeiden bij de kwalificatiewedstrijden in Amsterdam. 

In de ochtend startten Josefine 't Lam bij de jeugd derde divisie en Eva van de Werken en Isabel Spiering bij de pupillen. Josefine begon haar wedstrijd op balk, terwijl ze eigenlijk ziek was. Helaas bleek ze nog niet fit en moest zij het toestel twee maal verlaten. Op de andere toestellen turnde ze goed mee, maar het was duidelijk dat het niet ging zoals ze wilde. Stoer dat ze er stond. Ze eindigde als zestiende. 

Wedstrijdervaring
Isabel Spiering is nog herstellende na een operatie, maar turnde al vast mee voor wedstrijdervaring. Ze turnde de onderdelen balk en vloer en liet al goede vooruitgang zien in haar kracht. Eva turnde een super mooie balkoefening en met een 11,833 kreeg ze de zevende score. Ook haar vloer ging al erg netjes. Eva werd keurig tiende.

Hard getraind
Nayinthe van den Heuvel turnde een punt hoger op de brug bij de junioren, ten opzichte van de eerste kwalificatie. Er is hier in al hard getraind. Ook haar vloer was vol perfectie, met een derde score mag ze heel tevreden zijn. Ze eindigde als elfde.

Senioren Emma Burghout en Vera Westervoort hebben de afgelopen weken onwijs hard getraind en vooral op de brug. Vera haalde vandaag de achtste score op dit toestel en Emma de tiende. Beide dames haalden exact hetzelfde punt op vloer, 11,667 (tweede notering).

Een ongelukkige val van Vera gooide roet in het eten en hierdoor miste ze een medaille.

Zilver voor Emma
Emma turnde een sublieme balkoefening. Ze eindigde op de tweede plaats, met als resultaat een zilveren medaille. Zeer knap in dit deelnemersveld en als eerste-jaars senior. 

Wie zich precies geplaatst hebben voor de landelijke finales, zal binnenkort bekend gemaakt worden. 

• Turnsters van Hamarithi deden in Amsterdam mee met voorwedstrijden.
• Turnsters van Hamarithi deden in Amsterdam mee met voorwedstrijden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden