• Op de persconferentie kwamen veel media af.
• Op de persconferentie kwamen veel media af. Foto: Janneke Boogaard

Handgranaat in Kerkdriel stond op scherp; bewoners terug naar huis

112 674 keer gelezen

KERKDRIEL • De handgranaat die maandagochtend vroeg is gevonden bij een appartementencomplex in Kerkdriel, stond op scherp. Dat vertelde politiechef Elise Meier maandag tijdens een persconferentie over het incident. Ze kon nog niets zeggen over het doelwit van de actie.

De bewoners die in alle vroegte hun huis uit moesten na de vondst van de granaat, kregen rond 11:00 uur te horen dat de kust weer veilig was en ze terug konden keren naar hun appartementen.

Spoken
In het appartementencomplex bij het winkelcentrum woont burgemeester Henny van Kooten met zijn vrouw. Hij houdt er rekening mee dat de handgranaat voor hem bedoeld was. "Het was niet het eerste waar ik aan dacht toen ik te horen kreeg dat het complex ontruimd werd, maar in de loop van de ochtend ging het wel door mijn hoofd spoken. Natuurlijk ben ik geschrokken. Het is bizar en een teken van de verruwing van de maatschappij", zei Van Kooten tijdens de persconferentie.

Drugs en camping
De burgemeester heeft de afgelopen jaren hard opgetreden tegen criminaliteit. Hij noemde als voorbeelden het ontmantelen van drugspanden en van de camping in Kerkdriel. Van Kooten is naar eigen zeggen 'enkele keren bedreigd', maar wilde daarover maandag verder niets zeggen.

Van Kooten wordt niet beveiligd en heeft daar ook geen behoefte aan, zei hij. "Ik heb vertrouwen in de rechtsstaat." Hij slaapt vannacht ook gewoon weer in zijn eigen bed.

Fruithandel De Groot
De mislukte aanslag zou ook gericht kunnen zijn tegen fruithandel De Groot in Hedel. In hetzelfde appartementengebouw woont namelijk ook de zoon van de eigenaar van deze groothandel. De Groot heeft ook te maken met bedreigingen, sinds medewerkers een partij drugs onderschepten. Aangenomen wordt dat drugscriminelen achter de dreigementen zitten. Hierover loopt een rechtszaak.

In november bleek dat de personeelsgegevens van De Groot in het dossier terecht is gekomen, waardoor ook de drie verdachten van bedreiging daarover konden beschikken.

De politie houdt de komende tijd de veiligheid in het gebied rond het appartementencomplex extra in de gaten. Hoe dat precies gebeurt, wordt niet openbaar gemaakt.

Getuigenoproep
De politie doet een oproep aan iedereen die tussen zondag 20:00 uur en maandag 5:00 uur iets bijzonders heeft gezien in de buurt van de Gasthuisstraat, waar de handgranaat werd gevonden door een krantenbezorgster. "Getuigen die vreemde voertuigen hebben gezien of mensen die camerabeelden hebben waarop mogelijk iets te zien is dat ons verder kan helpen, willen we graag spreken", aldus Elise Meier, teamchef van politie De Waarden.

Lees hier de eerdere berichtgeving over de vondst van de handgranaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 9 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden