• Vijf van de negen jubilarissen waren op de nieuwjaarsreceptie aanwezig.
• Vijf van de negen jubilarissen waren op de nieuwjaarsreceptie aanwezig. Foto: aangeleverd

VV Alem verduurzaamt én huldigt jubilarissen

Sport 159 keer gelezen

ALEM • Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Alem werd bekend gemaakt dat de verduurzaming van het sportcomplex van VV Alem nagenoeg gereed is. Ook werden negen jubilarissen in het LED-licht gezet.

Begin 2019 is een werkgroep binnen de vereniging, samen met 'De Groene Club' van de KNVB, aan de slag gegaan met het verduurzamen van sportpark 'De Oude Maas'. Het clubgebouw is voorzien van HR++ glas; daar waar mogelijk is verbeterde isolatie aangebracht; het hele gebouw is voorzien van LED-verlichting; er is een nieuwe energiezuinige verwarmingsketel bijgeplaatst en een energiezuinige vrieskist. Ook is het tweede veld voorzien van LED-verlichting.

Investering en besparing
VV Alem verwacht met deze maatregelen jaarlijks vijftig tot zestig procent te besparen op de energiekosten. Maar al deze voorzieningen vergen wel een enorme investering voor de kleine club. De voetbalvereniging is daarom erg blij en dankbaar voor de subsidies die verkregen werden van het Sociaal Cultureel Fonds Maasdriel, van Rabobank Altena-Bommelerwaard en van de gemeente Maasdriel. Daarnaast volgt nog een subsidie van de rijksoverheid van 35% van de verduurzamingsinvesteringen.

Ook is er een crowdfunding actie gestart. Deze was uitermate succesvol en heeft maar liefst een bedrag van ruim 20.000 euro opgebracht. 

Jubilarissen
Voorzitter Tonny van Lent eerde tijdens de nieuwjaarsreceptie negen jubilarissen; Jorge Reuvers is 25 jaar lid, Gerwin van der Burg 40 jaar, Martien Toonen 50 jaar en Chris van Hezik 60 jaar. Er zijn vijf leden die VV Alem al 70 jaar trouw zijn, dat zijn: Wim van Kessel, Piet van Boxtel, Hans van Boxtel, Wim van Oss en Cor Steenbekkers. 

Negentig jaar
In zijn nieuwjaarstoespraak vertelde Van Lent dat VV Alem op 2 september 2020 haar 90-jarig bestaan hoopt te vieren. De vereniging is hiermee naar eigen zeggen de oudste voetbalclub in de Bommelerwaard. Dat jubileum zal uiteraard groots gevierd worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden