• Dit is geen foto van het vuurwerk in Bruchem, maar een stockfoto.
• Dit is geen foto van het vuurwerk in Bruchem, maar een stockfoto. Foto: nl.123rf.com

Vuurwerkshow Bruchem tot ver in de omtrek te horen

Algemeen 1.025 keer gelezen

BRUCHEM • De Vuurwerkshow in Bruchem was donderdagavond om 21:00 uur goed te horen in de verre omtrek.

De show was eigenlijk gepland in de nacht van Oud & Nieuw, maar werd vanwege de voorspelling dat het mistig zou zijn een dag uitgesteld. Op 1 januari was het echter nog mistiger dan de dag daarvoor, dus opnieuw werd de show uitgesteld.

Op donderdag 2 januari maakte de organisatie via social media bekend dat het spektakel die avond zou plaatsvinden.

Honderden inwoners van het dorp en van veel omliggende plaatsen stonden op tijd in de Krangstraat in Bruchem om het vuurwerk te bewonderen.

De show duurde ongeveer een kwartier. 

Na afloop regende het complimenten op de facebookpagina van Vuurwerkshow Bruchem.

"Wat was ie weer mooi, echt geweldig, bedankt organisatie!", schrijft een bezoeker. "Hier kan niemand negatief op reageren, het was een prachtige show, ga zo door", schrijft een ander. "We hebben er van genoten, het was schitterend", is een andere reactie.

Rust
De Vuurwerkshow werd voor de derde keer gehouden in Bruchem. In de jaren daarvoor liep de jaarwisseling nog wel eens uit de hand en moest zelfs de ME er wel eens aan te pas komen om de rust weer terug te krijgen. Sinds enkele inwoners het initiatief hebben genomen om vlak na de jaarwisseling een professioneel vuurwerk te laten afsteken, is de rust in het dorp teruggekeerd.

Geen vernielingen
"Het vuurwerk was prachtig", vond ook gemeenteraadslid Frits van der Schans, die zelf in Bruchem woont. "Met velen hebben we genoten van een collectief vuurwerk en er waren geen vernielingen gedurende Nieuwjaarsnacht."

Van der Schans bedankte de nieuwe burgemeester Pieter van Maaren, dat hij twee dagen uitstel had gegeven en daarmee zorgde voor 'een waar feest.'

Kerkdriel
Vanuit de omliggende plaatsen werden op social media ook reacties geplaatst. "Nou, dat zijn weer complete bommen, die ik hoor", schrijft iemand. "Hier in Kerkdriel ook goed te horen" en "In Rossum ook."

Schandalig
Een enkeling werd een beetje boos over het onverwachte lawaai. "Schandalig, weer alle dieren in paniek, lijkt wel oorlog!" 

Britt Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden