• Sonja de Jongh, Annita Smit en Leontien Vossen laten hun werk zien in Markt Twee.
• Sonja de Jongh, Annita Smit en Leontien Vossen laten hun werk zien in Markt Twee. Foto: Annelies Hoskam

Drie Bommelse kunstenaars exposeren in Markt Twee

Algemeen 487 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De Bommelse kunstenaars Sonja de Jongh, Annita Smit en Leontien Vossen exposeren vanaf 5 januari in Markt Twee van Corina Laheij in Zaltbommel.

De drie vrouwen kennen elkaar van Pand 9, waar ze alle drie hun atelier hebben. Ze lopen regelmatig bij elkaar binnen en volgen de totstandkoming van elkaars werk op de voet. Zo stimuleren ze elkaar en voeden ze elkaars artistieke ontwikkeling.

'Between'
Afgelopen zomer namen ze samen met andere kunstenaars van het kunstenaarscollectief Projectruimte Publiek deel aan het multimediale project 'Between'. Het project oogstte veel waardering op het Cultuurfestival Bommelerwaard.

Flinterdun papier
Annita Smit staat bekend om haar abstracte papierkunst gemaakt van flinterdun bijbelpapier of papier van oude encyclopedieën. Ritme, textuur en kleurschakering keren steeds terug in haar werk. Smit exposeert regelmatig in zowel binnen- als buitenland, recent nog op de Papierbiënnale in Shanghai.

Sumi-e
Sonja de Jongh toont haar boeiende Sumi-e schilderijen, die worden gemaakt op flinterdun rijstpapier, soms met reusachtige penselen. In haar kunst gaat het om het moment, in het hier-en-nu zijn. Het gebruik van spontane lijnen en kleuren kenmerken haar stijl. De Jongh is meermalen internationaal onderscheiden.

Installaties
Het werk van LeonIen Vossen gaat over vergankelijkheid. In materialen die ze veelal vindt of jut, ontstaat een aanzet tot een werk. Vossen maakt assemblages en installaties, collages in 3D. Voor het project 'Between' maakte ze 'ZoutvaL', een installatie waarin 450 kilo zout was verwerkt. In samenwerking met filmer Kees Maaswinkel en Joost de Beij (licht) is de korte kunstfilm ZOUT tot stand gekomen, waarin deze installatie de hoofdrol speelt. Deze film is te zien tijdens de expositie in Markt Twee.

Rondje Bommel
De expositie loopt van 5 januari tot en met 16 februari 2020. Op de eerste zondag van de maand is Markt Twee een van de locaties van het (kunst)Rondje Bommel.

www.markttwee.nl

Britta Alink

Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden