Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Fonds startersleningen West Betuwe weer gevuld

Algemeen 34 keer gelezen

WEST BETUWE • De gemeente West Betuwe wil starters op de woningmarkt graag ondersteunen bij de aankoop van een woning. Dat doet zij met behulp van het Fonds Startersleningen. Het maximale leenbedrag bedraagt 30.000 euro. 

Inmiddels zijn er tien leningen verstrekt en is de bodem van het fonds bereikt. Omdat de starters de eerste drie jaar zijn vrijgesteld van het betalen van rente en aflossing duurt het even voordat er geld binnen komt om weer nieuwe startersleningen mee te kunnen verstrekken. Dat is de reden waarom de gemeenteraad deze maand heeft besloten om het fonds te voeden met een bedrag van 400.000 euro.

Doorstroming
Jonge mensen maken een eerste start op de kopersmarkt. Ze komen óf uit een huurwoning of verlaten het ouderlijk huis. Ze hoeven niet te wachten op verkoop van een eigen woning. Deze groep zorgt voor doorstroming omdat deze vaak een bestaande woning koopt. Hierdoor kan de bewoner/verkoper van een bestaande woning eveneens een volgende stap in de wooncarrière zetten. Zo gaat de verhuisketen door.

De starterslening kan overigens voor zowel bestaande als voor nieuwbouwwoningen worden ingezet.

Onder druk
Wethouder Jacoline Hartman is blij dat de gemeenteraad het collegevoorstel heeft aangenomen: "In een woningmarkt die sterk onder druk staat, kan de starterslening jongeren helpen om toch hun grote droom van een eigen woning te kunnen verwezenlijken."

Hoe het allemaal precies werkt is te vinden op www.westbetuwe.nl/starterslening
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden