• De voorzitter tijdens de opname van de promo.
• De voorzitter tijdens de opname van de promo. Foto: aangeleverd

Op naar de kick-off van de SamenLoop

Algemeen 256 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Tijdens de feestdagen nemen we extra de tijd om met familie en vrienden samen te komen. Vaak gaat onze aandacht daarbij ook uit naar de mensen die we aan de feesttafel missen. Marion Kooijman-Van Lokven hoopt dat een beetje van die aandacht naar de SamenLoop Bommelerwaard gaat. "Want die saamhorigheid én het leven vieren staan ook centraal bij onze SamenLoop", aldus de voorzitter, die zich opmaakt voor de derde editie op 6 en 7 juni volgend jaar.

Het lijkt nog ver weg, maar in minder dan een half jaar tijd moet de SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard rondom kasteel Ammersoyen er weer staan. Het bestuur is al een aantal maanden bezig met de voorbereidingen, maar dat de SamenLoop zich roert is van lieverlee merkbaar in de samenleving.

Carnavalsembleem
Zo presenteerde het bestuur afgelopen november een carnavalsembleem ('Lopte mee?') tijdens de aftrap van het Ammerzodens carnavalsseizoen en was ze aanwezig bij een inspiratieavond van Team Maasdriel. "We krijgen ontzettend veel positieve reacties op onze ludieke actie met het carnavalsembleem", blikt de voorzitter met een lach op de lancering van het embleem terug.

"We laten de acties graag aan de deelnemende teams over, maar dit idee konden we niet aan ons voorbij laten gaan. Het was niet het eerste idee voor de SamenLoop hoor. Dat komt van Team Stuiver, die verkopen vanaf het moment dat ze hoorden dat we weer gaan lopen pakjes kauwgom met ons logo er op. En inmiddels zijn er al meer teamacties op poten gezet."

Sinds begin december kunnen teams zich inschrijven en voor januari staat de officiële aftrap op de planning.

Opfrissen
Misschien even het geheugen opfrissen, want hoe gaat het ook alweer met zo'n SamenLoop? Kooijman-Van Lokven: "We organiseren de loop nu voor de derde keer; de eerste keer was in 2012 en de vorige keer in 2015. Tijdens een SamenLoop loop je met een team een 24 uur durende wandelestafette. Deze 24 uur staan symbool voor de strijd tegen kanker, die stopt immers ook niet. Deelnemers lopen in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement wordt. Het evenement wordt overigens volledig door vrijwilligers georganiseerd."

KinderLoop
Teams zamelen geld in, houden vooraf en tijdens de loop allerlei acties en steunen hiermee het KWF. "De totale opbrengst gaat naar kankeronderzoek. Dit jaar is het voor het eerst dat de opbrengst van de KinderLoop op zondag naar kinderkankeronderzoek gaat."

Lokale initiatieven steunen
De organisatie gaat straks ook lokale initiatieven ondersteunen. "We krijgen van het KWF de mogelijkheid om een deel van de opbrengst terug te laten vloeien naar lokale projecten, wel met de voorwaarde dat ze zich inzetten voor de strijd tegen kanker. In januari weten we meer, dan kunnen organisaties zich aanmelden." De SamenLoop ontvangt trouwens zelf ook veel steun vanuit allerlei instanties. Zo organiseerde Cultuurfestival Bommelerwaard een kunstveiling waarbij de opbrengst naar de SamenLoop ging en doneerde Spullewaard Zaltbommel een mooi bedrag. "Echt hartverwarmend deze steun. Daarom is het ook zo fijn om zelf iets terug te kunnen doen."

Officiële aftrap
Afgelopen week waren de opnames voor een promotiefilmpje met vloggers Britt & Lynn. Komende weekenden is het flyeren in de dorpskernen om de kick-off zoveel mogelijk onder de mensen bekend te maken. "De aftrap en de SamenLoop zijn dan misschien in Ammerzoden, maar het is echt een Bommelerwaards gebeuren. De SamenLoop is voor en van ons allemaal."

Geïnteresseerden in deelname aan de SamenLoop, of die op een andere manier hun steentje willen bijdragen, zijn van harte welkom. "We lichten dan onze verdere plannen toe, er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. En natuurlijk kun je jezelf dan als survivor, team of vrijwilliger aanmelden. We hopen op een recordaantal teams. Want hoe gaaf is het als heel de Bommelerwaard elkaar steunt, stilstaat bij kanker en vooral het leven samen viert?!"

Kick-off: woensdag 15 januari vanaf 20:00 uur in Partycentrum De Weesboom, Voorstraat 17 in Ammerzoden

Meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl/bommelerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden