Afbeelding

Hedelse leerlingen ontbijten met burgemeester

Algemeen 313 keer gelezen

HEDEL • Burgemeester Henny van Kooten heeft woensdag samen met leerlingen van basisschool De Zaaier in Hedel genoten van het burgemeestersontbijt. 

Het burgemeestersontbijt wordt door het hele land georganiseerd in het kader van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 leerlingen op 2.750 basisscholen met elkaar gezond ontbijten. Dit jaar met het thema: 'Neem de tijd voor je ontbijt!' 

Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. De leerlingen namen een cheque met een bedrag van 100 euro in ontvangst.

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. 

Dankdag 
Voorgaande jaren brachten de kinderen een ontbijtje naar het gemeentehuis. Deze keer waren de rollen omgedraaid. Omdat het Burgemeestersontbijt dit jaar plaatsvond op de Dankdag voor Gewas en Arbeid, ging de burgemeester naar de basisschool toe. Na afloop van het ontbijt woonden de burgemeester en de leerlingen een kerkdienst bij om het verkrijgen van de gewassen te vieren. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden