• Brede school De Schakel in Ammerzoden.
• Brede school De Schakel in Ammerzoden. Foto: Janneke Boogaard

Basisschool De Schakel maakt 'stakingslied'

Algemeen 337 keer gelezen

AMMERZODEN • Hoe leg je op een creatieve manier uit dat structurele problemen niet met incidentele middelen worden opgelost? Basisschool De Schakel in Ammerzoden heeft hiervoor het carnavalsnummer 'Niemand voor de klas' geschreven.

In het lied wordt aan een tuinman, een kapster en een kroegbaas gevraagd of ze alsjeblieft leerkracht willen worden om het lerarentekort op te lossen. Momenteel gaat het nummer via 'social media' het hele (onderwijs)land door, met het oog op de staking van woensdag.

Carnaval
De Schakel combineert de start van het carnavalsseizoen in Ammerzoden met de problemen binnen de basisschool. Tijdens de eerste voorronde van het Lange Hein Festijn op zaterdag 2 november, heeft het team het lied live ten gehore gebracht.

Kunstgrepen
Met 'Niemand voor de klas' laten zij op creatieve wijze zien en horen welke kunstgrepen ze moeten hanteren om het lerarentekort op te lossen. Het mooie beroep van leerkracht moet aantrekkelijker gemaakt worden en daar helpen incidentele middelen niet aan mee", sluit directeur Frank van Alphen af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden