• Nasser El Jackson vertoont zijn freestyle skills.
• Nasser El Jackson vertoont zijn freestyle skills. Foto: Janneke Boogaard
met filmpje

Iedereen in z'n nopjes met het waterplein

Algemeen 486 keer gelezen

ZALTBOMMEL • "Wat goed, een plein waar je kunt voetballen en waar ook nog water opgevangen wordt." Wereldkampioen groundmoves Nasser El Jackson neemt deze vrijdagmiddag alle tijd voor de opening van het waterplein in De Waluwe. En voor zijn fans.

Vanwege de combinatie van functies zijn alle vier de wethouders van Zaltbommel betrokken bij het waterplein, dus openen ze het met een gezamenlijke druk op de knop. Nadat het confettikanon zijn werk heeft gedaan - met biologisch afbreekbare confetti natuurlijk - maken drie wethouders zich op voor het eerste officiële potje voetbal. Samen met aannemers Tankens, Van der Plas en Somers Civiele Techniek blijken ze opgewassen tegen het leerlingenteam van het Cambium en de Gomarus: 1-0.

Groen en graffiti
Veel scholieren zijn al vaker op en rond het plein geweest. Leerlingen van het praktijkonderwijs van De Brug hebben het groen aangeplant en gaan dat ook onderhouden. Een kunstklas van het Cambium versierde de randen van het plein met graffiti. Die randen zijn een meter hoog, waardoor een 'bak' is ontstaan waarin een flinke hoosbui kan worden opgevangen.

Nasser El Jackson
Gelukkig is dat maar af en toe nodig, en deze vrijdag schijnt er zelfs een lekker herfstzonnetje. Tientallen kinderen, vooral jongens, verzamelen zich rond Nasser El Jackson als hij zijn freestyle skills laat zien. Nog enthousiaster worden ze als Nasser een aantal van hen uitdaagt voor een potje panna.

Nieuw trucje
Hassan (16) is één van hen. "Ik heb net van Nasser een nieuw trucje geleerd om een panna te geven", vertelt hij. De Zaltbommelaar is vaak op het waterplein te vinden en is blij met deze plek om te voetballen. "Kunstgras was nog beter geweest, maar verder is het hier prima."

Snapchat
Nasser is na zijn officiële optreden nog steeds tussen de jongens op het pannaveld te vinden. Hij geeft tips en voegt iedereen die dat wil toe op Snapchat. "Kan ik ze een keer een filmpje sturen als ik aan het trainen ben ofzo."

Rolmodel
Het belangrijkste dat hij de jongens in Zaltbommel wil meegeven? "Kom achter je playstation vandaan! En volg je eigen pad. Als anderen rottigheid uithalen, doe er niet aan mee, maar ga lekker voetballen." Daarbij kunnen jongeren wel een rolmodel zoals hij gebruiken, weet de wereldkampioen. "Het is heel goed dat er evenementen zoals deze worden georganiseerd."

Behalve om te voetballen kan het plein ook gebruikt worden voor freerunning. Voor de clinic die GTV Ammerzoden geeft, is veel belangstelling, ook weer vooral van jongens. Ze springen van de rand van het plein op een wiebelend bankje alsof het niks is.

Virtual reality
Ook bij de VR-experience ontstaat gaandeweg een wachtrij. "Je krijgt een speciale bril en koptelefoon op, en dan kun je zien hoe het er hieronder uitziet", legt Bink (9) uit. "Ik stond tot mijn knieën in het water en het was er best wel donker." Hij vindt het waterplein mooi. "Jammer dat ik hier niet in de buurt ben, anders zou ik er zeker vaak komen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden