Afbeelding
Foto: aangeleverd

De Zaaier vertrekpunt voor vele reizen

Algemeen 373 keer gelezen

HEDEL • De afgelopen weken werkten alle leerlingen van basisschool De Zaaier uit Hedel aan het thema van de 25e Christelijke Kinderboekenmaand: 'Op reis!' Donderdag veranderde de school voor even in een internationale luchthaven. 

De nadruk lag de afgelopen weken in de groepen op het lezen van verhalen over op reis gaan en leren over het land waar elke klas aan werkte. Donderdagavond mochten de leerlingen hun land presenteren aan ouders, familie en andere belangstellenden.

De hal van de school is een heuse vertrekhal van een luchthaven geworden. Wanneer je met je koffers door de security heen komt en je paspoort en reisdocumenten in orde zijn, kan de reis beginnen.

Van de paardenmarkt naar de VS
Kies je voor Nederland (groep 1-2) met een gezellige souvenirs-winkel? Of voor Frankrijk (groep 3-4) waar de geur van versgebakken croissants je tegemoet komt? Italië (groep 5-6) met een wel héél scheef gebouw? De VS (groep 7-8) dan misschien, waar je als je niet heel veel tijd hebt altijd een snelle hap kan halen bij een fastfood keten? Breng je een bezoekje aan de 300e jubileumeditie van de paardenmarkt in Hedel (Voorschool)?

Keuzestress over welke bestemming het moest gaan worden was er niet, want deze projectavond deden we niet zo moeilijk en kon je ieder land bezichtigen! Aan het einde van de geslaagde projectavond kon iedereen zeggen 'Op reis!' te zijn geweest.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden