• Op het drukke kruispunt in Gameren botsten vorige maand nog twee auto's op elkaar.
• Op het drukke kruispunt in Gameren botsten vorige maand nog twee auto's op elkaar. Archieffoto: Hans Verbeek/Meesters Multi Media

Rotonde Gameren pas in 2021 klaar

Algemeen 806 keer gelezen

GAMEREN • De gemeenteraad van Zaltbommel heeft donderdag 50.000 euro beschikbaar gesteld om snel te kunnen starten met de aanleg van een rotonde bij de Jumbo in Gameren. Ondanks dat extra geld is de aanpassing van het kruispunt waarschijnlijk pas in mei 2021 klaar.

De ChristenUnie nam het initiatief om donderdag een nieuwe motie in te dienen, nadat de raad al in 2016 had besloten dat er een rotonde moest komen om een einde te maken aan de gevaarlijke situatie op de kruising van de Prins Willem-Alexanderstraat, Ouwelsestraat en Middelkampseweg. Er zijn al diverse ongelukken gebeurd op die plek.

Eind 2020 lukt niet
Alle partijen steunden het plan om 50.000 euro beschikbaar te stellen, behalve de eenmansfractie Melse, die niet aanwezig was. Doel van de motie was dat de rotonde uiterlijk eind 2020 klaar zou zijn. Daarin moest wethouder Willem Posthouwer de partijen teleurstellen. "Dat is niet realistisch, want we moeten nog grond aankopen en een procedure starten", lichtte hij toe.

Ontwerp
Hoe de rotonde er precies uit gaat zien, hangt ervan af welk stukje grond de gemeente het makkelijkst kan aankopen. Er zijn twee opties, die tot twee verschillende ontwerpen leiden. Tijd winnen door dat ontwerp alvast te maken, zit er dus ook niet in.

Teleurgesteld
De raad reageerde teleurgesteld, omdat er al zo lang over de rotonde wordt gesproken. Eerder werd gewacht op de aanleg van een rotonde een stukje verder bij de Startstraat, zodat er geen twee toegangswegen tegelijk op de schop zouden gaan. Daar is de gemeente inmiddels vanaf gestapt.

"Zorgt het extra geld dan nog wel voor versnelling of zou het anders ook 2021 worden?" vroeg Martijn Stoutjesdijk (SP) zich af. "Zeker wel", antwoordde de wethouder, "anders zou het nog twee of drie jaar langer duren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 23 uur geleden
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden