• In juli gingen vrijwilligers langs de deuren met de collectebus.
• In juli gingen vrijwilligers langs de deuren met de collectebus. Foto: aangeleverd

Maasdriel zamelt ruim 26.000 euro in voor missionarissen

Algemeen 76 keer gelezen

KERKDRIEL • De actie van de stichting 'Maasdriel steunt haar missionarissen' heeft dit jaar 26.291 euro opgebracht. Speciale vermelding verdient de Mgr. Zwijsenschool in Kerkdriel; team en leerlingen verzamelden 3.302,30 euro. 

Verder kwam het bedrag tot stand dankzij de inzet van vrijwilligers en de gulle giften inwoners en van donateurs, bedrijven en stichtingen (zoals bijvoorbeeld Kringloopwinkel De Spullewaard en de Vincentiusvereniging). De actie werd al voor de dertigste keer gehouden net voor de Drielse kermis. 

Wilde Ganzen
Ook dit jaar is voor de projecten weer een aanvraag ingediend bij de Wilde Ganzen en die is gehonoreerd, wat betekent dat de opbrengst van de actie wordt vermeerderd met vijftig procent. 

De Drielse missionarissen zijn Will van Mer, Maria Poulissen en Leo van Beurden.

Nieuwe kliniek
Will van Mer vroeg dit jaar een bijdrage voor de inrichting van een nieuwe kliniek in Bafoussam, 18 km ten noorden van Ndop in Kameroen. De kliniek is eind van dit jaar klaar, en Will zal daar gaan werken totdat het in Baba, waar ze sinds 2012 werkte, weer veilig is voor haar.

Rijdend revalidatiecentrum
Maria Poulisse, werkzaam in Colombia, en haar collega's willen in 2019 een bus aanschaffen die kan dienen als rijdend revalidatiecentrum. Zo kunnen ze meer gehandicapte mensen bereiken. Zij vroegen aan de stichting geld om deze bus ook in te kunnen richten met de benodigde apparatuur.

School renoveren
Leo van Beurden wil met de opbrengst van dit jaar graag een kleuter- en basisschool in Cibunut-Kuningan, Indonesië renoveren. Het framework van het gebouw is aangevreten door de termieten en hij wil het graag vervangen door een nieuwe constructie van beton en aluminium..

Steun voor hun werk blijft noodzakelijk en is niet alleen afhankelijk van de collecteperiode. Het gehele jaar kunnen donaties worden ontvangen en kunnen giften worden overgemaakt op het rekeningnummer van de stichting: NL43 RBRB 0683546813. 

Belangstellenden kunnen het verdere verloop van de projecten blijven volgen op de website (www.missionarisssenmaasdriel.nl) en via de facebookpagina Maasdriel steunt haar missionarissen
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden