Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Dieren uit het hele land op show in Kerkwijk

Algemeen 274 keer gelezen

KERKWIJK • Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober wordt er in de Bommelerwaard een unieke kleindierententoonstelling gehouden. Deze show is uniek omdat er deelname aan mogelijk is vanuit het gehele land. Er worden honderden dieren verwacht.

De show wordt georganiseerd door de kleindierenvereniging VBZOD uit Bruchem en wordt gehouden in de mooie accommodatie van het Dogcenter, Jan Stuversdreef 4 in Kerkwijk. 

Het is rondom Dierendag een mooie gelegenheid voor liefhebbers om te laten zien dat hun dieren niet alleen op Dierendag, maar het gehele jaar op en top verzorgd worden. Natuurlijk zit er ook een wedstrijdelement in: wie heeft de mooiste kip of het mooiste konijn. Maar het belangrijkste is de gemeenschappelijke hobby van het houden en verzorgen van dieren, en daarover met elkaar van gedachte te kunnen wisselen en ervaringen te kunnen delen. Dit schept een band tussen mensen en verbreedt de sociale contacten.

Naar verwachting zullen er tussen de vier- en vijfhonderd sierhoenders, sierduiven, konijnen en cavia's te bewonderen zijn. Op vrijdag worden de dieren door goed opgeleide juryleden beoordeeld, en de show is voor publiek geopend op vrijdagavond van 19:00 tot 22:00 uur, en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. De entree en parkeren zijn gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden