• Bewoners rond de Ipperakkeren maakten kennis met elkaar.
• Bewoners rond de Ipperakkeren maakten kennis met elkaar. Foto: Patricia Fotografie

Geslaagd zomerfeest Ipperakkeren

Algemeen 258 keer gelezen

KERKDRIEL • Bewoners van de flats aan de Ipperakkeren in Kerkdriel organiseerden onlangs een gezellige kennismaking.

Geïnspireerd door een groep statushouders in Hedel, die hun dorpsgenoten op Burendag al twee keer hebben getrakteerd op een multiculturele maaltijd, besloot een groep flatbewoners ook in actie te komen.

Vrouwen
Waren het in Hedel mannelijke vluchtelingen, in Kerkdriel namen de dames het heft in handen. "Graag leren we jullie beter kennen en we vinden het leuk om jullie iets van onze cultuur te laten proeven", schreven de vrouwen uit verschillende culturen in de uitnodiging.

Walaa, Amal, Fadia, Aster, Asmait en Baraah kookten de sterren van de hemel. Buurtbewoonster Mieke, ambtenaar Veerle, Anetta van VluchtelingenWerk en Ingeborg van Stichting Welzijn Bommelerwaard ondersteunden hen, en net als in Hedel verleenden de Rotary en de Lions hand- en spandiensten.

Kennismaken
Het doel - de flatbewoners uit diverse landen van herkomst beter kennis te laten maken met de bewoners in hun directe omgeving - is bereikt, concludeerden de organiserende vrouwen na afloop tevreden.

Andere mening
Eén van hen zegt: "Als je echt kennismaakt met iemand, krijg je een andere mening over statushouders. Zij hebben vaak een mooi huis en goede baan achter moeten laten aan de andere kant van de wereld."

Netwerk
De vrouwen hopen dat de kennismaking leidt tot verdere contacten, zodat zij hun netwerk kunnen uitbreiden en wellicht aan werk kunnen komen dat past bij hun achtergrond en opleiding in hun land van herkomst.

Met de Maasdrielse aanpakkersmentaliteit zou dat toch moeten lukken. "Het zou goed zijn als we dit als burgers onderling oppakken in plaats van het alleen maar over te laten aan instanties."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden