• Konijntjes knuffelen kan ook bij Doerak.
• Konijntjes knuffelen kan ook bij Doerak. Foto: Janneke Boogaard

Kindervakantieweek Doerak zit in de lift

Algemeen 748 keer gelezen

KERKDRIEL • Met 350 deelnemers is de kindervakantieweek in Kerkdriel dit jaar aanzienlijk populairder dan een paar edities geleden. Het uitgangspunt is en blijft: "Niks moet, doe lekker wat je leuk vindt."

Iets doen wat je leuk vindt lukt altijd bij Doerak, want de keuze aan activiteiten is ruim. Natuurlijk kunnen de kids hutten bouwen.

Snel resultaat
Daarvoor heeft de organisatie frames geregeld die elk jaar opnieuw gebruikt kunnen worden. "Zo hebben de kinderen al een stevige basis om mee te beginnen en hebben ze lekker snel resultaat", zegt Doerak-voorzitter Marc Been.

Drie verdiepingen
Op de tweede dag van de kindervakantieweek staan er flinke bouwwerken. "Wij hebben drie verdiepingen!" vertelt een deelnemer. "We hadden er eerst ook een lift in gebouwd, maar dat werkte toch niet zo handig. Toen hadden we een trap en daar hebben we nu een glijbaan van gemaakt."

Graffiti
Naast het timmerdorp, waar de kinderen in groepen van tien voor worden ingedeeld, kunnen ze drie dagen lang inloopactiviteiten bezoeken. Die variëren van knutselen en schminken tot het spuiten van een eigen graffiti-kunstwerk. Marc: "Elk jaar proberen we één activiteit aan te bieden die je thuis niet zo snel doet." Twee professionele graffiti-kunstenaars zorgen voor de finishing touch zodat iedereen met een echte tag naar huis gaat.

Konijntjes knuffelen
De kinderboerderij valt ook altijd in de smaak, en past ook erg goed bij het thema van deze twaalfde editie: de boerderij. Vooral meiden komen eindeloos knuffelen met de jonge konijntjes. Een tamme valkparkiet heeft het voorzien op een knaloranje veter in een sportschoen.

Het is allemaal niet mogelijk zonder bijdragen van sponsors. "Heel veel ondernemers uit Kerkdriel dragen Doerak een warm hart toe, ze geven geld of materiaal. Zo kunnen we de deelnameprijs laag houden."

Moeders
Een stukje verderop zitten vier moeders alles rustig te bekijken, gestoken in blauwe vrijwilligersshirts. "Veel kinderen brengen één of meer dagen een vader of moeder mee, dus over vrijwilligers voor de begeleiding hebben we meestal geen zorgen", lacht Marc. 

Meer aanmeldingen
Er lopen er deze drie dagen zo'n 120 rond om het de 350 kinderen naar de zin te maken. Bestuurslid Marcia Kraaijvanger vertelt enthousiast: "We zijn heel blij met zoveel aanmeldingen. We hebben dit jaar actief reclame gemaakt, onder meer op de scholen, en we zien dat er vooral meer jonge kinderen zijn aangemeld." Kinderen die in Kerkdriel wonen of er op school zitten, kunnen meedoen.

Grotere springkussens
Een paar jaar geleden zat Doerak een beetje in het slop en was het aantal deelnemers teruggelopen naar 170. Met de nodige hulp werden onder meer grotere springkussens geregeld, een aantrekkelijk gezicht vanaf de dijk langs het terrein. "In de loop van de dagen komt er steeds wat bij", legt Marc uit, terwijl een jongen aan zijn mouw trekt met een dringende vraag: "Waar is de zeep voor de zeephelling?"

• Een graffitikunstwerk maken met de eerste letter van je naam, hoe stoer is dat?
• Een graffitikunstwerk maken met de eerste letter van je naam, hoe stoer is dat?
• Hutten bouwen blijft een populair onderdeel van de kindervakantieweek.
• Professionals begeleiden de graffitiworkshop.
• De moeders houden een oogje in het zeil en kletsen gezellig bij.
• Koeien melken hoort bij het thema 'boerderij', maar het trampolinespringen trekt toch meer deelnemers.
• Hutten bouwen blijft een populair onderdeel van de kindervakantieweek.
• Er komen steeds meer grote springkussens op het terrein te staan.
• Het terrein biedt een vrolijke aanblik.
• Het terrein biedt een vrolijke aanblik.
• Het terrein biedt een vrolijke aanblik.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden