• Incontinentiemateriaal en luiers gaan in elk geval dit jaar nog gewoon bij het restafval.
• Incontinentiemateriaal en luiers gaan in elk geval dit jaar nog gewoon bij het restafval. Foto: Britta Alink

West Betuwe compenseert kosten weggooien incontinentiemateriaal

Algemeen 446 keer gelezen

WEST BETUWE • Inwoners van West Betuwe die op kosten gejaagd worden doordat ze incontinentieluiers in de nieuwe ondergrondse containers moeten gooien, kunnen 52 euro terugvragen voor het eerste halfjaar.

De gemeente schat in dat mensen twee keer per week extra de container moeten openen om het incontinentiemateriaal weg te gooien. Dat is 2 euro per week, dus 52 euro voor een half jaar.

Aanvragen vanaf 1 oktober
De vergoeding kan vanaf 1 oktober worden aangevraagd. Dat kan op www.westbetuwe.nl/tegemoetkoming. Inwoners die niet in staat zijn om het digitaal te regelen, kunnen bellen naar 0345-728801. De gemeente beoordeelt of verzoeken aan de voorwaarden voldoen.

Andere regeling
De compensatie geldt niet voor mensen die al vallen onder de regeling meerkosten voor chronisch zieken en gehandicapten. Zij moeten de meerkosten uit deze regeling betalen. De vergoeding is ook niet bedoeld voor babyluiers.

Afvalophaaldienst Avri werkt wel aan gescheiden inzameling van zowel incontinentie- als babyluiers. Een voorstel daarvoor wordt eind dit jaar voorgelegd aan de acht gemeenten waar Avri actief is. Zij kiezen elk apart of hun inwoners incontinentie- en babyluiers gratis apart kunnen inleveren. Dat betekent overigens nog niet dat dit materiaal dan ook apart wordt verwerkt. Dat is uiteindelijk wel het einddoel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden