Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Maasdriel kan vergunning Rossumse geitenstal niet intrekken

Algemeen 437 keer gelezen

ROSSUM • De gemeente Maasdriel kan de milieuvergunning voor de geitenstal aan de H.C. de Jonghweg in Rossum 'redelijkerwijs' niet intrekken.

"Gelet op de overwegingen van de bezwarencommissie en de bevestiging van een onafhankelijk jurist kan de gemeente Maasdriel niet anders concluderen dan de vergunning nu niet in te trekken", zo laat Maasdriel weten.

Trekt de gemeente de vergunning toch in, dan loopt ze een groot risico dat de bestuursrechter dit besluit terugdraait, omdat de bouwvergunning nog steeds niet in werking is getreden en de vergunninghouder geen gebruik kón maken van de verleende milieuvergunning. Daarnaast loopt de gemeente Maasdriel een groot risico schadeplichtig gesteld te worden indien toch gekozen wordt om de vergunning in te trekken en later blijkt dat dit onrechtmatig is.

6000 geiten
Op 19 mei 2009 heeft de gemeente Maasdriel voor de geitenstal aan de H.C. de Jonghweg ongenummerd een milieuvergunning verleend voor het houden van 6000 geiten. Omwonenden hebben het college van B&W van de gemeente Maasdriel verzocht om de milieuvergunning in te trekken, omdat langer dan drie jaar geen gebruik is gemaakt van deze vergunning.

Bij besluit van 20 januari 2019 heeft het college dit verzoek afgewezen. Tegen dat besluit hebben omwonenden bezwaar gemaakt. Het college van de gemeente Maasdriel heeft dit bezwaar ter advies bij de bezwaarschriftencommissie neergelegd.

Bezwarencommissie
De bezwaarschriftencommissie is van mening dat het onredelijk zou zijn als het college de milieuvergunning nu intrekt, omdat de vergunninghouder er nog geen gebruik van heeft kunnen maken. Dat kan pas als de omgevingsvergunning voor het bouwen in werking treedt waar nu nog bezwaren tegen lopen. Die omgevingsvergunning treedt pas in werking als op de bezwaren is beslist. Tot die tijd kán de vergunninghouder van zijn milieuvergunning dus geen gebruik maken. 

Vanwege het grote belang van dit dossier heeft het college van B&W van Maasdriel extra extern juridisch advies ingewonnen. Die conclusie sluit aan bij de overwegingen van de bezwarencommissie; de gemeente Maasdriel kan de milieuvergunning 'redelijkerwijs' niet intrekken, aldus de gemeente Maasdriel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden