Afbeelding

Werkstraf voor aanrijden wielrenners Hoenzadriel

Algemeen 254 keer gelezen

HOENZADRIEL • De rechtbank heeft een 34-jarige man uit Den Bosch veroordeeld voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Hoenzadriel.

De man reed op 11 april in de bocht op de Hoenzadrielsedijk twee wielrenners aan. De wielrenners liepen hierbij zwaar lichamelijk letsel op.

De bestuurder kreeg een werkstraf van zestig uur en een voorwaardelijke rijontzegging met een proeftijd van 1 jaar opgelegd.

Teveel links
De rechtbank stelde vast dat de man in de bocht van de smalle dijk te veel links heeft gereden. 

De man verklaarde dat hij de wielrenners vlak voor de aanrijding wel heeft gezien, maar daarna niet meer, waarschijnlijk omdat hij verblind was door de zon.

Zonnebril
De automobilist droeg geen zonnebril en had zijn rijgedrag niet aangepast aan de omstandigheden. Volgens de rechtbank is hij daarmee tekort geschoten in de zorgvuldigheid, die van hem als bestuurder mag worden verwacht.

De officier eiste een werkstraf van 120 uur en ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van 6 maanden voorwaardelijk met een proef van 1 jaar.

Veel impact
De rechtbank hield bij het bepalen van de straf rekening met het feit dat de man niet eerder met politie en justitie in aanraking was geweest, dat niet gebleken is dat hij zich in het verkeer asociaal gedraagt en dat het ongeval ook op hem veel impact heeft gehad.

Tijdens de behandeling van de zitting betuigde de man oprecht zijn spijt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden