• Ron Axt (links) van Santé Partners en Marinus Kempe van woonstichting De Kernen zetten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.
• Ron Axt (links) van Santé Partners en Marinus Kempe van woonstichting De Kernen zetten hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Foto: aangeleverd

Vaste Burcht en Eigenwaard Rossum gaan uitbreiden

Algemeen 913 keer gelezen

ROSSUM • De woonzorglocaties in Rossum gaan uitbreiden. De Vaste Burcht krijgt er enkele woningen 'met een plus' bij, De Eigenwaard krijgt zestien extra appartementen.

Santé Partners en woonstichting De Kernen hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend over de uitbreiding. De verbouwing start in september.

Wonen met een plus
De Vaste Burcht krijgt enkele extra woningen voor mensen die wonen 'met aanvullende dienstverlening'. Santé Partners noemt dit 'wonen met een plus'. De plus bestaat bijvoorbeeld uit een gezamenlijk trefpunt voor ontmoeting én de mogelijkheid voor echtparen om zelfstandig te blijven wonen, ook al heeft één van de partners dementie.

Dementie
De Eigenwaard gaat van veertien naar dertig appartementen, waarvan in tien appartementen scheiden van wonen en zorg mogelijk is. Ook hier kunnen echtparen wonen, waarbij één van de partners dementie in een vergevorderd stadium heeft.

Mooie tuin
Voor de verbouwing van beide locaties is gekeken naar de wensen van de bewoners. In De Eigenwaard komen meer bewegingsmogelijkheden voor de bewoners en daarnaast komt er een mooie tuin.

Tijdelijk verblijf
Bij De Vaste Burcht wordt een volwaardig appartement gebouwd, waar mensen die tijdelijk hulp en ondersteuning nodig hebben, kunnen verblijven.

De handtekeningen werden gezet door directeur-bestuurder Ron Axt van Santé Partners (links op de foto) en directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden