• Het buitenseizoen kan beginnen.
• Het buitenseizoen kan beginnen. Foto: Janneke Boogaard

JvB opent in Gameren showroom met tuinsets

Algemeen 1.157 keer gelezen

GAMEREN • Johan van Bruchem heeft aan de Middelkampseweg 7B in Gameren een showroom geopend. Naast de steigerhouten meubels die hij zelf maakt, is daar veel ruimte voor tuinmeubels.

Met de lente op komst biedt de showroom volop inspiratie voor de relaxte kant van het buitenleven. JvB Meubels is dealer van de merken Taste en 4 Seasons Outdoor. "De sets van deze merken zijn kwalitatief erg goed. Er zit vijf tot tien jaar garantie op. De meubels worden met de hand gemaakt in Indonesië. Groot voordeel is dat ze jaarrond buiten kunnen blijven staan", vertelt Johan van Bruchem. Dat is mogelijk doordat het vlechtwerk van de stoelen van synthetisch materiaal is. Ook voor de kussens wordt weerbestendig materiaal gebruikt.

Geen grens meer tussen binnen en buiten
Populair zijn de teakhouten tafels met kruispoot, waardoor niemand zijn benen stoot. Johan: "Ze zijn zo mooi afgewerkt dat veel mensen ze ook binnen als eettafel gebruiken. Tegenwoordig valt de grens tussen binnen en buiten sowieso steeds meer weg, zeker nu veel mensen een veranda, overkapping of serre bij het huis hebben."

Combineren
Voor wie die luxe niet heeft zijn er ook balkonsets van een kleinere tafel plus twee stoelen. De tafel- en stoelpoten zijn er in aluminium of teakhout en kunnen naar hartelust gecombineerd worden. Ook in loungesets is er veel keuze. "We hebben ook een set die voor loungen en eten gebruikt kan worden. Dat kan aantrekkelijk zijn qua ruimte en qua prijs."

Picknickbanken en parasols
JvB Meubels biedt ook picknickbanken, voornamelijk van het merk Talen uit Staphorst. Bij de degelijke zweefparasols staat de voet nooit in de weg. De parasols kunnen met de zon mee gedraaid en gekanteld worden.

Zoals klanten van JvB Meubels gewend zijn, neemt Johan hen al het werk uit handen. "Wij monteren de set en nemen de rommel weer mee."

Werkplaats
Bij de showroom heeft de jonge ondernemer ook zijn eigen werkplaats. Daar maakt hij van steigerhout voornamelijk bedden en kasten. "Het voordeel is dat ik dingen precies naar wens kan maken. Bijvoorbeeld als iemand een hartje als uitsparing in het hout wil, of bij afwijkende maten. Het meeste hebben we op voorraad, en anders kunnen we snel leveren."

Op 29 en 30 maart houdt JvB Meubels samen met buurman Luijendijk Fietsen open dagen. Het bedrijf is bereikbaar via 0418-700560.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden