Vorige week werden ze nog gepresenteerd als kandidaat, nu maken Matthijs van Oosten, Paula Jorritsma, Hans Tanis en Roland van Vugt officieel deel uit van het college van B&W.
Vorige week werden ze nog gepresenteerd als kandidaat, nu maken Matthijs van Oosten, Paula Jorritsma, Hans Tanis en Roland van Vugt officieel deel uit van het college van B&W. Foto: Hannie Visser-Kieboom

Brede steun voor eerste vier wethouders van Altena

Algemeen 418 keer gelezen

ALMKERK • CDA'ers Matthijs van Oosten en Roland van Vugt, Hans Tanis van de SGP en Paula Jorritsma van Progressief Altena zijn dinsdag officieel geïnstalleerd als wethouders voor de gemeente Altena.

Het viertal kreeg brede steun van de gemeenteraad. Voor Van Oosten en Van Vugt stemden de 31 raadsleden unaniem; Tanis en Jorritsma moesten het ieder met één blanco stem doen.

Daarmee is het college van burgemeester en wethouders in Altena bijna compleet. Maandag werd bekend dat namens de vierde coalitiepartij AltenaLokaal Peter van der Ven kandidaat is. Burgemeester Marcel Fränzel zei dinsdagavond niet wanneer Van der Ven precies geïnstalleerd gaat worden, maar benadrukte wel dat het college snel compleet zal zijn.

Door het wethouderschap van Van Oosten, Van Vugt en Jorritsma moesten drie nieuwe raadsleden voor het CDA en Progressief Altena de eed of de belofte afleggen. Hierdoor komen Wendy van Ooijen en Arie-Pieter Verdoorn namens het CDA en Anne-Wil Maris namens Progressief Altena in de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden