Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Wachtgeld

Algemeen Column 253 keer gelezen

Wachtgeld

Ik fiets veel tussen Zaltbommel en Ophemert, een prachtig tochtje. Tussen huis en molen is het ongeveer 13 kilometer en ik probeer dat weleens binnen een half uur te fietsen. Tom Dumoulin lacht er om maar deze du moulin is tevreden als die tijdslimiet gehaald wordt.

Niet altijd sloof ik me zo uit. Dat weten jullie ook wel als je deze column regelmatig leest. In zo'n geval kijk ik maar eens wat meer om me heen. En dan zie ik altijd ergens halverwege een vuilnisbak met daarop de vermelding dat dat ding 350 euro kost. Dat is een goede aanpak om het vandalisme in te dammen. Ik wist als puber, daarna heb ik nooit meer wat kapot gemaakt, niet eens dat een verkeersbord iets kostte. Ik dacht er in ieder geval niet over na. En dat doen die raddraaiers straks in de kern van Waardenburg ook niet als ze de jaarwisseling vieren. Om van de belhamels van Ophemert maar te zwijgen. Tuig van de richel, opvoeden die lui!

Toen ik afgelopen maandag weer langs zo'n vuilnisbak reed, dacht ik aan de komende verkiezingen in West Betuwe. Dat er daarna wethouders benoemd gaan worden. En dat het dan niet gek zou zijn als er op hun rug het bedrag aan wachtgeld gemeld wordt in geval van voortijdig opstappen.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden