Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Marters

Algemeen Column 180 keer gelezen

Marters

Ja leuk hoor, maar die marters zijn mij in Nederland iets te beschermd. Laatst speelde ik in Lemmer op een school. Ik was vroeg en zag de conciërge in de weer met een luik. Met spinnenrag in zijn haar beweerde hij dat ie weer een marter gevangen had. En zo sprak hij in woedend Frysk: "Ik had him swimme leare maar dat kon hij net." We kwamen te praat over die vermaledijde beesten. Hij vergat weer dat ik Hollander ben en raasde in zijn moedertaal voort. Ik versta dat gelukkig en ik heb grote belangstelling voor marters. Ze vreten de leidingen en kabels van mijn motoren en auto namelijk ook kapot.

In Zuid-Limburg zag ik onder auto's grote stukken gaas liggen. En ik ben bang dat ik daar deze winter ook aan moet. Natuurlijk werk ik al met licht en geluid om ze te verjagen. Onder de motorkap zitten stukken gaas op cruciale plekken. De motoren spuit ik in met een bepaalde vloeistof die ze niet lekker vinden. Ik ook niet.

In het blad van de Natuurwacht Bommelerwaard las ik dat er op maandag 29 oktober een lezing over marterachtigen is. Ik kan die avond niet vanwege een klus. Wil iemand van jullie eens luisteren of de Natuurwachters ook iets over de bestrijding van die lastposten melden?

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden