Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Provincie akkoord met uitbreiding orchideeënkas Nieuwaal

Algemeen 702 keer gelezen

NIEUWAAL • Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben dinsdag een wijzigingsplan vastgesteld voor orchideeënkwekerij 't Hoog Bos in Nieuwaal. Dat betekent dat het bedrijf kan uitbreiden met een kas van 8.000 vierkante meter.

De nieuwe kas is een uitbreiding van het bestaande bedrijf van 36.400 vierkante meter aan de Hogeweg en is bedoeld om orchideezaden op te kweken tot stekplanten. 't Hoog Bos kan dan volledig in de eigen behoefte voorzien en is in aanvoer en kwaliteit niet afhankelijk van leveranciers.

Het nieuwe glas is gepland ten oosten van de bestaande kas. Daar staan nu nog een oude kas en wat schuurtjes, die worden gesloopt zodat de nieuwbouw direct aansluit op de bestaande kas.

Het wijzigingsplan past binnen de kaders van het door de provincie vastgestelde inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard. Het ontwerp-wijzigingsplan heeft ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken ligt van 27 september tot en met 7 november ter inzage voor beroep bij de Raad van State.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden