Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Bridgeclub

Algemeen Column 187 keer gelezen

Bridgeclub

Ik heb een ongelooflijke hekel aan spelletjes. En al helemaal aan kaarten. Geen idee welke schade ik in mijn jeugd in dit verband heb opgelopen maar met kaarten en mij komt het nooit meer goed.

En toch schrijf ik deze column over de Zaltbommelse bridgeclub. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om lid te worden maar ik wil even stilstaan bij het 90-jarig bestaan. Want negentig jaar, dat is niet gering. Ik weet dat er weinig clubs in de Bommelerwaard ouder zijn. Ik moest gelijk aan VV Zaltbommel denken maar die club is ter ziele.

En de ZBC is een levendige club. Ik heb een beetje het gevoel dat het ook een club van "niet lullen maar poetsen" is. Nooit heb ik iets negatiefs over de ZBC gehoord. En nu al helemaal niet. En er zijn dit jaar maar liefst acht nieuwe leden ingeschreven. En voor bridgelessen draaien de eigen leden hun hand niet om. Kijk, zo doe je dat.

Het jubileum wordt gevierd met een boottocht, men reist af naar Dor-drecht. Aldaar en ook onderweg worden de bloemetjes buiten gezet en uiteraard ook de kaarten geschud. Pas laat in de middag, zo lees ik in deze krant, komt men terug. Voor een buffet! Toe maar.

Mensen, lekker bezig. Gefeliciteerd en nog vele jaren.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden