Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Berm Maasdriel

Algemeen Column 260 keer gelezen

Berm Maasdriel

Ja, dat je niet denkt dat het maaibeleid voor bermen in Maasdriel alleen maar een PvdA/Groen-Links dingetje is. Zelfs het CDA bemoeide zich ermee. En wat denk je van D66? Dan weet je het wel: serieuze handel, geen broddelwerk, mannenpraat.

Het doel is de bermen insectvriendelijker te maken. We hebben eeuwen geprobeerd die insecten om zeep te helpen. Zijn we eindelijk zo ver, krijgen we in de gaten dat dat niet zo slim is. Op een keer zien we natuurlijk ook dat dierenwelzijn in het algemeen voor ons als soort belangrijk is. Dat het wellicht ook leuk is om goed voor mensen te zorgen. Kortom, dat de geitenwollensokken opeens gelijk blijken te hebben.

Dat zal schrikken zijn. Wat hangt er allemaal nog meer boven ons hoofd? Krijgen we straks ook medelijden met een krop sla als ie geoogst en genuttigd wordt? Ik hoorde laatst al een snijboon schreeuwen. En die sperciebonen gooi ik, net als krabben, levend in het kokende water.

Ik overdrijf, terug naar de basis en dat is de berm van Maasdriel. De plannen zijn goed maar wethouder Van Hoften (SSM) vindt het nu al ingewikkeld. En dan heb ik het nog maar niet over blikjes en plastic in het gras. En over de mening van de VVD. Hoewel, die hebben altijd verkeerde sokken.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden