Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Petje af

Algemeen Column 316 keer gelezen

Petje af

Zo'n Waterschap is zo dom nog niet. Een poosje geleden hebben ze de slootschouw afgeschaft. Volgens mij was dat immer in november. Opzichters kwamen dan kijken of de boeren hun sloten netjes schoon hadden gemaakt. Zo niet dan kregen ze een boete. Toen ik hoorde dat die schouw afgeschaft werd, vond ik dat raar. Elk Waterschap raakt namelijk al bij het minste of geringste in paniek en nu moeten boeren zelf beslissen wanneer ze hun watergangen reinigen? Het eind der tijden! Wie oplet, ziet dat er nu veel sloten flink vol gegroeid zijn. Die boeren gooien er met de pet naar.

Haha en dat Waterschap maar lachen want als het nu eens een keer keihard regent, loopt het water niet meer van de akkers, erven en weilanden af. De boel staat blank en blijft voorlopig ook nog even onder water staan want die sloten werken immers niet meer. En de boer is dan mooi zelf de klos. Lekker langzaam druppelt het water door naar de hoofdwatergangen. Die zijn van het waterschap en wel proper.

Door de boerenluiheid ontstaat er een soort sponswerking waar de infrastructuur van het Waterschap erg blij mee is. Goedkope maatregel, slim bedacht en petje af. Neoliberalisme ook: jij moet zelf je broek ophouden en doe je dat niet dan zakt ie af.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden