Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Scherpen

Algemeen Column 328 keer gelezen

Het blijft knap lastig maar zo nu en dan kijk ik over mijn eigen grenzen. Figuurlijk natuurlijk het meest want dan kun je gewoon thuisblijven. Maar soms ook fysiek en dan kom ik zomaar in Kapel-Avezaath, bij Tiel nota bene.

Daar wilde men twee grote velden vol leggen met zonnecollectoren. In deze tijd natuurlijk een plan dat met vroom enthousiasme ontvangen werd door de ondertussen talrijke Groenofielen. Omwonenden van de velden reageerden ietsjes zuiniger: ze vonden er geen pest aan. Ze verenigden zich, zochten deskundigheid en trokken ten strijde. Ik vind dat mooi. Ondertussen is het college van Tiel om: Burgemeester en wethouders willen de vergunningen intrekken. Ik vind dat prachtig.

Niet omdat ik tegen zonne-energie ben. Integendeel, ik heb net een nieuw huis gekocht met van die malle dingen op het dak. Maar omdat de burger zich niet laat ondersneeuwen door snelle jongens en politici. En vervolgens op intelligente wijze actie voert. En dan blijkt opeens dat de plannen zomaar beter kunnen worden. Mits iedere deelnemer ruim van geest is: bedankt voor de tegenspraak. Wat Tiel kan, kan Zaltbommel hopelijk ook. Ik denk aan de nieuwe plannen rond de Buitenstad en Albert Heijn. De recente ontwikkelingen zijn niet geruststellend. Ik hou mijn hart vast, ik hoop dat de mensen die daarover beslissen Tielse energie gebruiken.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 7 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden