Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Tegenspraak

Algemeen Column 457 keer gelezen

Tegenspraak

Nog even die Torentuin. Dat er toch een goed compromis kwam terwijl de gemeente Zaltbommel de boel al plat wilde gooien. Opstaan, er op af, een lekker alternatief en laat ze maar komen. En dat gold voor beide gesprekspartners. Dat vraagt om creativiteit, lef, openheid en doorzettingsvermogen. Schuren, of zoals Van der Laan van Amsterdam zei: "Bedankt voor de tegenspraak."

En nu dan maar op naar de volgende schuurpartij. De Buitenstad. De gemeente, heb je hen weer, kwam met een aardig plan. Veel huizen, nog meer huizen en dan nog een paar woningen, winkels en ander spul. Een aantal scherpe burgers, heb je hen weer, zag dat niet zitten en bedacht een ander plan.
Ik moet eerlijk zeggen, een beter plan. Naar mijn idee meer doordacht, wat meer lef, wat meer leven en wat meer creativiteit. Maar misschien vergis ik me.
Destijds bij Waalfront-west, hetzelfde gebied, hadden we een vergelijkbare situatie. Maar destijds liep men te hoop, de tegenstanders kwamen met vage argumenten, mopperden wat en staken er weinig energie in. Waarom de boel toen in de ijskast verdween, is me eigenlijk onbekend.

Doet er niet toe. Vandaag gaat het anders. Ik heb begrepen dat beide partijen voor hun Buitenstad om de tafel zitten. Mooie gesprekken, wrijving geeft warmte. Lekker schuren. Dat wordt wel wat.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 19 apr, 10:07
Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden