Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Molendag

Algemeen Column 284 keer gelezen

Molendag

Zaterdag 11 november is het Tielerwaardse Molendag. Dat is een uitgelezen mogelijkheid om eens echt in een molen te kijken. Doorgaans zijn dit soort dagen in de zomerperiode. Nu bestaat de kans dat het een somber mooie dag is. Dan geeft de ruwe romantiek zich bloot. Als je die dag, diep in de middag, je laat veroveren, besef dan dat je staat in een lange rij van mannen en vrouwen die bij en met zo'n molen werkten. Dag en nacht. Bij weer en wind.

En kijk bij gelegenheid ook eens naar de molenaar. Bij de Molenstichting voor het Gelders Rivierengebied en aanpalende organisaties lopen markante mensen, elk met hun eigen inbreng. Met een beetje geluk kom je de historica tegen die
werkelijk alles van de eigen molen en omgeving weet. Of de bouwer, die orde schept in de chaos. De verteller neemt je mee, in zijn sappig dialect. En de kenner weet bizar veel.
Misschien loop je de dichter tegen het lijf. Het zijn mannen, vrouwen, mensen met passie. Natuurlijk, het
is vrijwilligerswerk maar bij deze mensen is het meer. Ze leven hun molen.

Helaas staat mijn molen in Ophemert nog stil. Volgend jaar, insh'allah, hoop ik jullie er weer te ontvangen. Nu maar uitzien naar een frisse wind. Want daar draait alles om.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden