Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Samenwerking

Algemeen Column 239 keer gelezen

Samenwerking

Neem nou D66. Die zijn al zolang er een Bommelerwaard is voor het samengaan van Zaltbommel en Maasdriel. Maar ik denk dat beide partners nog niet klaar zijn voor een huwelijk. En ik kan het weten want ik ben al jaren getrouwd en beëdigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Als je samen verder wilt, moeten je het allebei echt willen. Denk daarbij aan een tandem. Als de fietser voorop wel wil en de tweede fietser niet, krijg je een potsierlijke vertoning. Die eerste trapt zich de tering en de tweede eet uit zijn neus. En dat gevoel heb ik nou precies bij de samenwerking van Driel en Bommel. Sterker, het lijkt zo nu en dan op een tandemstel dat ieder een andere kant op wil. Neem de kwestie met die geitenstal. Bij de beesten af! Normaal zou de een eens wat babbelen met de ander. Kijken wat er aan de hand is, beetje proberen op een lijn te komen, iets afspreken, borrel drinken en tevreden naar huis. Zaak geregeld.

Hier naait vettig Maasdriel devoot Zaltbommel. Als het zo moet, hoeft het voor mij voorlopig niet meer. Ga eerst maar eens lekker samenwerken. Dat is al moeilijk genoeg.

Benieuwd naar de reactie van D66. Die zullen nu toch ook eindelijk het licht wel eens zien?

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden