Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Voorbij

Algemeen Column 541 keer gelezen

Voorbij

Sta ik bij de motorcross in Zaltbommel, denk ik opeens aan een reformatorische middelbare school. Want die zal aanstonds, zo'n beetje tussen de derde springschans en de tweede bocht, gebouwd worden. En dat is jammer. Natuurlijk voor de motorcross maar ik denk verder.

Een groot aantal jaren heb ik mijn brood verdiend in het bijzonder onderwijs. Aanvankelijk omdat ik daar niet over nadacht na een leven vol christelijke scholen. Later omdat ik die ene school een goede school vond die er op een frisse manier mee omging.
Ondertussen zijn we twintig jaar verder en vind ik het niet goed dat de overheid deze scholen bekostigt. Wie zijn kind gelovig wil opvoeden, moet dat lekker doen. Maar niet op school, dan wordt het al gauw indoctrinatie en daar zitten we niet op te wachten. Het zou trouwens interessant zijn om te ontdekken of ouders nog steeds zo principieel zijn als het hun flink geld zou kosten. Een aantal wel, dat weet ik.
Maar zo leert ons kroost niet dat er meer te koop is dan hun Jezus, hun Mohammed of hoe al die jongens (!) ook mogen heten. Tolerantie en integratie moet je leren, in de praktijk. Niet in je eigen clubje. Van een open school ga je breder denken en dat hebben we hard nodig.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden