Gemeentenieuws Molenlanden

chemours
chemours

Uitnodiging inloopbijeenkomst PFAS-vervuiling | woensdag 13 december 16:00- 20:00 uur | gemeentehuis Papendrecht

Nieuws 365 keer gelezen

De gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht nodigen u van harte uit voor een informatieve inloopbijeenkomst over de PFAS*-vervuiling. Deskundigen van diverse organisaties zijn hierbij aanwezig. Zij beantwoorden vragen en geven toelichting op bepaalde ontwikkelingen.We merken dat inwoners veel vragen hebben over de vervuiling van de leefomgeving met PFAS. De media hebben hier de afgelopen tijd regelmatig over bericht. Er lopen diverse rechtszaken tegen Chemours/Dupont over de vervuiling van bodem en water. Overheden voeren diverse onderzoeken uit. Bijvoorbeeld naar de  PFAS-vervuiling van zwemwater, eieren en moestuinen. 

Waar en wanneer vindt de inloopbijeenkomst plaats?

Waar:       Gemeentehuis Papendrecht.
Adres: Markt 22, 3351 PB Papendrecht
Wanneer: Woensdag 13 december a.s. van 16.00 uur tot en met 20.00 uur

U kunt binnenlopen op het tijdstip dat u uitkomt en in gesprek met de deskundigen over uw vraag of zorg. Er is alle gelegenheid om bij de verschillende tafels langs te gaan.

Welke deskundigen zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden?
Vertegenwoordigers van de waterschappen, drinkwaterbedrijven, GGD, RIVM, DCMR, OZHZ en de Provincie Zuid-Holland zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Heeft u nu al een vraag?
Heeft u nu al een vraag? Wij horen het graag! Mailt u dan naar communicatie@papendrecht.nl. Belt u ons liever? Dat kan ook via 14078. Alle vragen en antwoorden die wij ontvangen verzamelen wij. Deze publiceren wij later via de websites van de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht.
*PFAS is de verzamelnaam voor een grote groep chemische stoffen. GenX, PFOA en PFOS zijn de bekendste voor-beelden van door de mens gemaakte PFAS-stoffen. Ze stoten water en vuil af en worden gebruikt in veel producten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen