Gemeentenieuws Molenlanden

Theo Segers
Theo Segers Foto: P.Loddder

Column Theo Segers: Vuurwerk

Nieuws 407 keer gelezen

De afgelopen tijd hoor ik, vooral ’s avonds, weer vuurwerk in onze gemeente. Het zijn niet de rotjes, de ‘astronauten’ uit mijn jeugd, maar veelal enorme knallen van explosieven. Los van de knallenis dat zware, illegale vuurwerk nog gevaarlijk ook. Het lijkt normaal dat er de dagen voor 31 december al vuurwerk te zien en te horen is. Dat is het allerminst. Vuurwerk afsteken mag alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Een uitzondering is het ‘categorie 1’- vuurwerk, zogenaamd kindervuurwerk, zoals sterretjes. Maar dat zijn natuurlijk niet de knallen die ik hoor... 

De meningen over vuurwerk verschillen. Er zijn liefhebbers die er het hele jaar voor sparen. Maar er zijn ook mensen die in deze tijd liever het huis niet meer uit gaan. Omdat zij zelf, hun kinderen of dieren zo veel overlast ervaren. Houd dus alsjeblieft rekening met elkaar. Vuurwerk mag alleen met oud en nieuw, steek het dan ook nu nog niet af. Wacht tot die speciale jaarwisseling en geniet er dan van! Zo loop je ook geen kans op een boete. 
Deze ‘burgemeesterlijke’ oproep is welgemeend en serieus. Ik heb jullie hulp en medewerking nodig. Samen zorgen we voor de leefbaarheid in onze gemeente en in onze leefomgeving. Wat je nog meer kunt doen? Praat met elkaar over vuurwerk. Binnen je gezin of spreek iemand op straat aan als je iemand vuurwerk ziet afsteken. Ik snap dat dat niet altijd lukt. Heb je de moed? Ga het gesprek aan. Lukt dat niet? Dan kun je overlast ook melden bij de politie. We willen een gemeente zijn waarin mensen geen overlast veroorzaken, maar rekening houden met elkaar. Ik hoop dat jullie daar, van jong tot oud, aan mee willen werken. Dan blijven geluidsoverlast en vernielingen beperkt. Oh ja, steek je straks vuurwerk af? Zorg er dan voor dat je dat voor anderen en jezelf veilig doet. Zo kunnen we tegen het einde van het jaar genieten van een feestelijke jaarwisseling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen