Gemeentenieuws Molenlanden

Theo Segers
Theo Segers Foto: P.Loddder

Column Theo Segers: Bel 0900-8844 of bij nood: 112

Nieuws 334 keer gelezen

Het burgemeesterschap geeft veel mooie momenten. Natuurlijk maak ik ook lastige, moeilijke en minder leuke dingen mee. Afgelopen week was er weer een moment waarop ik het als een voorrecht ervaar om burgemeester te zijn. Hoog in het WTC gebouw in Rotterdam kregen we een rondleiding op de meldkamer voor onze veiligheidsregio.

Drie maal per jaar vergaderen we als zogenaamde ‘regionale driehoek’. Je leest dat wel eens in de krant of je hoort het op journaal dat bij een incident de ‘driehoek’ samenkomt. We bedoelen dan een overleg van politiechef, officier van justitie en de burgemeester. In grote gemeenten is dat overleg wekelijks. In ons politieregio waar de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Molenlanden een gebied vormen doen we dat drie of vier keer per jaar en meer als het nodig en urgent is. Ditmaal konden we – met dank aan de politie – vergaderen met drie burgemeesters, de politiechef en de adjunct en het Openbaar Ministerie, samen met professionele medewerkers op de 32e en hoogste verdieping op ‘de kop van Zuid.’ Het platteland, de Alblasserwaard en de dorpen zijn prachtig, maar het uitzicht over de stad was imponerend. 

Tevens kregen we een rondleiding in de meldkamer waar politie, ambulance en brandweer met circa 30 mensen permanent, dag en nacht, de meldingen verwerken. Wat een organisatie! En wat is het een voorrecht dat we in zo’n veilig land en regio wonen. Alle meldingen komen hier centraal binnen. Het gaat om levens, ‘elke minuut telt’ en dat vraagt maximale paraatheid. Het aantal meldingen neemt toe en dus ook de druk op onze hulpverleners.
Daarom bel in alleen acute directe nood: 112. Als het geen spoed is: dan 0900-8844. En als je het zelf kunt oplossen, is dat het beste.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Echte kerstboom huren of adopteren: een milieuvriendelijke keuze Nieuws 22 nov., 13:26
Afbeelding
Gezellige drukte tijdens ondernemersontbijt Molenlanden Nieuws 17 nov., 21:33
Afbeelding
Gemeente Molenlanden en Jeugdteams ZHZ ondertekenen contract jeugdhulpdienstverlening Nieuws 17 nov., 21:24
Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.