Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Echte kerstboom huren of adopteren: een milieuvriendelijke keuze

Nieuws 437 keer gelezen

De feestdagen staan voor de deur. Veel inwoners halen de komende tijd een kerstboom in huis. Kiest u dit jaar voor een echte kerstboom met kluit en heeft u een tuin? Dan kunt u die na de feestdagen in uw tuin planten en volgend jaar opnieuw gebruiken. Heeft u geen tuin of geen plaats in uw tuin? Of plant u liever geen kerstboom in uw tuin? Op steeds meer plekken kunt u een echte kerstboom huren of adopteren. 

Huur- en adoptiebomen worden in potten gekweekt. Zo’n 90 procent van de kerstbomen overleeft de huurperiode. Dat verlengt de levensduur van de bomen en vermindert de schadelijke invloed op het milieu. Huurbomen worden 3 tot 5 keer verhuurd als kerstboom. Na de feestdagen brengt u de boom terug en de kweker plant uw boom om er weer een jaar voor te zorgen of plant de boom terug voor het leven. Koopt u liever een boom zonder kluit? Er zijn kwekers die voor elke verkochte kerstboom zonder kluit meerdere nieuwe bomen of adoptie kerstboompjes in het bos planten.

Kerstbomeninzameling Waardlanden
Ook dit jaar verzorgt Waardlanden de inzameling van de traditionele kerstbomen. U vindt hierover meer informatie op waardlanden.nl. Heeft u een kerstboom die na de feestdagen niet in uw tuin gaat en niet terug naar de kweker? Lever deze dan altijd in op een milieustraat met uw milieupas of bij een inleverpunt bij u in de buurt. Kerstbomen zijn geen afval en worden gerecycled tot compost en groen gas. Ook worden ze versnipperd tot bodembedekking in stallen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen