Gemeentenieuws Molenlanden

Op 24 oktober vanaf 18.00 uur start de workshop onder leiding van de burgemeester en de griffier
Op 24 oktober vanaf 18.00 uur start de workshop onder leiding van de burgemeester en de griffier Foto: gemeente molenlanden

Workshop 24 oktober | Van de straat naar de raad (filmpje)

Nieuws 322 keer gelezen

Wil je wel eens wat meer weten over hoe de politiek werkt? En wat een raadslid doet? Zou je willen weten op welke manieren je als inwoner politieke invloed kunt uitoefenen binnen de gemeente? Schrijf je dan in voor de workshop ‘Van de straat naar de raad’ en volg live een deel van de raadsvergadering tijdens die avond!

Wat behandelen we tijdens deze workshop?

Op 24 oktober vanaf 18.00 uur start de workshop onder leiding van de burgemeester en de griffier. Zij vertellen meer over:

- de taken van de gemeente,

- hoe de gemeente wordt bestuurd en hoe de gemeenteraad in Molenlanden werkt,

- hoe je als inwoner invloed kunt uitoefenen.

Daarnaast vertellen twee raadsleden over wat zij doen als raadslid en hoe zij dit ervaren.


Welke rol heeft de raadsvergadering tijdens deze workshop?

Je bespreekt eerst de agenda van de raadsvergadering om daarna een deel van de vergadering live te volgen. Tot slot sluiten we de workshop af door terug te blikken op de raadsvergadering.

Welke informatie heb je verder nodig?

De workshop vindt plaats op 24 oktober in De Spil in Bleskensgraaf. Daar vindt ook de raadsvergadering plaats.

Tussen 17.30-18.00 uur is er een inloop met de mogelijkheid om een lichte maaltijd te gebruiken. Rond 21.00 uur sluiten we de workshop af, waarna er nog gelegenheid is om met een hapje en een drankje na te praten.

Is deze workshop iets voor jou?

Schrijf je dan in door een mail te sturen naar griffie@jouwgemeente.nl. Geef aan of je gebruik wilt maken van de maaltijd in De Spil, voorafgaand aan de workshop en of je dieetwensen hebt.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met de Marjolein Teunissen (06-13068000) of Arianne van Dijk (06-10115798) of mail naar griffie@jouwgemeente.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.