Gemeentenieuws Molenlanden

Zelf was ik bij de bekerwedstrijd tussen Nieuw-Lekkerland en Streefkerk. Ook daar werden de twee nieuwe kunstgrasvelden officieel geopend.
Zelf was ik bij de bekerwedstrijd tussen Nieuw-Lekkerland en Streefkerk. Ook daar werden de twee nieuwe kunstgrasvelden officieel geopend. Foto: gemeente molenlanden

Column Theo Segers: Scheidsrechter

Nieuws 335 keer gelezen

Afgelopen week werden de nieuwe kunstgrasvelden bij VVAC in Ottoland door wethouder Visser en Fien en Teun officieel geopend. Zelf was ik bij de bekerwedstrijd tussen Nieuw-Lekkerland en Streefkerk. Ook daar werden de twee nieuwe kunstgrasvelden officieel geopend. Ter ere daarvan mocht ik met een jeugdlid een bijdrage leveren aan de aftrap van de sportieve wedstrijd. Uiteindelijk won Nieuw-Lekkerland met 4-0. Dankbaarheid was er bij de voorzitters van de clubs voor de nieuwe voetbalvelden en de goede samenwerking met de gemeente. Dat laat ik intern de medewerkers zeker weten.

Van de scheidsrechter kregen we samen als aandenken een scheidsrechtersfluit. Aan het koord hing ook een zilverkleurig voetballetje, voetbalschoentje en de penning van de scheidsrechtersvereniging. De referee riep mij op om, daar waar ik kan, aandacht te geven aan scheidsrechters in de sport. En ook het belang van sporten en bewegen te promoten. Dat doe ik van harte. Mooi dat zo veel mensen zich wekelijks inzetten voor hun sport en dat er bestuurders, vrijwilligers, scheidsrechters zijn die dit mede mogelijk maken. Hulde!

Virgil van Dijk, de aanvoerder van het Nederlands elftal, maakte bij zijn club in de Engelse competitie aanmerkingen op de scheidsrechter; en dat deed hij niet misselijk. Zijn straf: schorsing van wedstrijden en een boete van meer dan 100.000 euro.

Moraal van het verhaal: in onze samenleving hebben we rechters, politiemensen, scheidsrechters, voorzitters nodig. Mijn oproep, stop met het maken van aanmerkingen, respecteer beslissingen en leg je erbij neer. Boosheid en agressie leidt tot niets; respect, gehoorzaamheid en oog voor elkaar des te meer!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.