Gemeentenieuws Molenlanden

Sta daarom om elkaar heen. Let op elkaar. Dat hoeft niet groots en meeslepend
Sta daarom om elkaar heen. Let op elkaar. Dat hoeft niet groots en meeslepend Foto: FERRY VERHEIJ

Column Theo Segers: Alles is weer zoals het was

Nieuws 434 keer gelezen

‘De scholen zijn weer begonnen’ hangt weer op meerdere plaatsen in de gemeente. Altijd goed om weggebruikers erop attent te maken om voorzichtig te zijn. Deze spandoeken luiden voor mij het einde van de zomervakantie in. De scholen zijn weer begonnen en de bouwvak is afgesloten. De vakantie is voor velen voorbij. Wie weet volgen er nog veel zomerse dagen, maar de nazomer is echt aangebroken. Mensen beginnen langzamerhand al te denken aan de herfst. Het gewone leven is weer begonnen. Alles is weer zoals het was. Of toch niet? 

In de afgelopen weken is er veel gebeurd, ook in de gemeente Molenlanden. Sommige van die gebeurtenissen halen de krant en het nieuws. Weer andere voorvallen blijven stil en zijn persoonlijk. Is het na de vakantie weer zoals het was? In sommige gevallen zeker niet. Mensen krijgen te maken met tegenslag, gevolgen van ‘een moment van onbedachtzaamheid’, teleurstellingen, ziekte, verdriet en soms de dood. Ingrijpende gebeurtenissen, waar je stil van wordt, waar je geen woorden voor hebt. Het leven kent ook schaduwkanten, moeilijke situaties en soms is het aardedonker en is er geen perspectief. 

Sta daarom om elkaar heen. Let op elkaar. Dat hoeft niet groots en meeslepend, maar gewoon in de buurt waar je woont. Ik ben er vast van overtuigd dat als iedereen dat doet, we meeleven en omzien naar elkaar, het ook in moeilijke tijden dragelijker kan zijn. Wil je een positief voorbeeld, dat kan. Ongeveer 50 keer per jaar ga ik op bezoek om 60-, 65- of zelfs 70- jaar getrouwde echtparen namens de gemeente te feliciteren. Elke keer ben ik weer verbaasd dat er zo verrassend veel kaarten te zien zijn. Gewoon een tip, voor als het gesprek lastig is of je geen woorden kunt vinden: stuur een kaartje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.