Gemeentenieuws Molenlanden

Veel mensen hebben zomervakantie in het hoofd en kijken uit naar deze tijd van ontspanning en leuke activiteiten.
Veel mensen hebben zomervakantie in het hoofd en kijken uit naar deze tijd van ontspanning en leuke activiteiten. Foto: gemeente molenlanden

Column Theo Segers: Voorjaar - Zomer

Nieuws 149 keer gelezen

Ik ben altijd wat in de war als het gaat over welk jaargetijde het nu is. Op de radio hoorde ik op 1 juni de weerkundigen spreken over de meteorologische zomer. Terwijl ik altijd dacht dat de zomer op de langste dag, 21 juni, begint. Hoe dan ook, na een wat koude, natte periode schijnt nu de zon meer en meer en wordt het warmer. Dit weer vraagt ook om zomerse activiteiten. Ik zie veel mensen op de fiets en aan de wandel. Het aantal racefietsen en motoren neemt toe. En ook de kampeertrek lijkt begonnen; meer caravans en campers op de weg en de campings stromen vol. Veel mensen hebben zomervakantie in het hoofd en kijken uit naar deze tijd van ontspanning en leuke activiteiten.

Op scholen en universiteiten wordt het leerjaar afgerond. Nog even blokken voor de laatste toetsen en verslagen inleveren. Misschien eindexamen gedaan en vol spanning wachten op de uitslag. Sterkte als dit allemaal heel spannend voor jou en je huisgenoten is. Ik hoop op een goed resultaat.

We komen langzamerhand in de zomerstand. De natuur loopt ook in hoog tempo uit: bomen en planten, struiken en gras, kruid en onkruid. Dat betekent ook dat onze groencontainer te klein is voor al het onkruid dat we uit de tuin halen. Heermoes groeit als kool. Van deskundigen en hoveniers begreep ik dat daar geen kruid tegen gewassen is. Staat het eenmaal in je tuin, dan krijg je het niet snel weg. Daarmee leren we te leven, maar zeer regelmatig verwijder ik – in het zonnetje, met het uitzicht op de polder – de ‘kattenstaarten’ en vul ik de groene container. Afgelopen zaterdag maar liefst acht vuilniszakken! Mooi even tijd om in gedachten de week door te nemen en vooruit te blikken op wat komt.

Mooie momenten met zomerse temperaturen brengen soms ook nadelen met zich mee. Veel mensen hebben, net als ik, last van hooikoorts. Anderen zien weer tegen de zomerperiode op. Dat betekent ook dat veel mensen in de omgeving eropuit trekken. Helpende handen zijn dan uit beeld en ook kan de eenzaamheid dan soms toeslaan. Daarom vraag ik jullie daar alert op te zijn en voor de thuisblijvers te zorgen. Net even een extra vraag, helpende hand of een geïnteresseerd telefoontje. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Geniet van de zon en vergeet niet naar elkaar om te zien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Echte kerstboom huren of adopteren: een milieuvriendelijke keuze Nieuws 22 nov., 13:26
Afbeelding
Gezellige drukte tijdens ondernemersontbijt Molenlanden Nieuws 17 nov., 21:33
Afbeelding
Gemeente Molenlanden en Jeugdteams ZHZ ondertekenen contract jeugdhulpdienstverlening Nieuws 17 nov., 21:24
Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.