Gemeentenieuws Molenlanden

Collegevergadering op locatie, bij het Dierenasiel in Gorinchem
Collegevergadering op locatie, bij het Dierenasiel in Gorinchem Foto: gemeente molenlanden

Column Theo Segers: Vergaderen

Nieuws 222 keer gelezen

‘Wat doet een burgemeester?’ Die vraag wordt mij veel gesteld. Meestal stel ik de wedervraag: ’Wat denk je zelf?’ De antwoorden zijn verschillend; veelal hoor ik in het rijtje noemen: ‘doorknippen van linten.’ Eerlijk gezegd heb ik dat in de ruim drie jaren dat ik burgemeester van Molenlanden mag zijn, drie keer gedaan. Gemiddeld een keer per jaar. Pas nog bij de opening van de verbouwde raadszaal in de Spil. Dat linten knippen valt dus wel mee. Bedoeld wordt dat ik aanwezig ben bij momenten van representatie van de gemeente. Bij openingen, jubilea en andere belangrijke gebeurtenissen in de gemeente. Natuurlijk en vanzelfsprekend. Op lang niet alle uitnodigingen kan ik helaas ingaan. Daarvoor duren de dagen te kort en zouden er meer dagen in een week moeten zijn. De wethouders, die elk een aantal kernen extra aandacht geven, zijn ook vaak aanwezig bij gelegenheden.

Een ander antwoord op de vraag over wat nu hoort bij de taak van de burgemeester is vergaderen. Dat klopt. Veel vergaderingen per week. De hele dinsdag is daarvoor gereserveerd. Dan vergadert het college van burgemeester en wethouders. Onze voorkeur is om te vergaderen op locatie. Niet in het gemeentekantoor, maar in een van de dorpen of onze stad Nieuwpoort. En dan het liefst in dorpshuizen, verzorgingsinstellingen, bij bedrijven, sportverenigingen en waar ook maar ruimte is. Daaraan koppelen we altijd een bezoek bij wie we te gast zijn. En lunchen we samen met de organisatie waar we te gast zijn. Als je een geschikte ruimte hebt of kent; laat het weten.

Ook de gemeenteraad vergadert. Veelal op dinsdag- en donderdagavond en dat meerdere keren per maand. Sinds kort doen we dat veelal in de nieuwe raadszaal in de Spil in Bleskensgraaf. De aankondigingen van commissievergaderingen, beeldvormende avonden en raadsvergaderingen en de agenda’s kun je vinden in deze krant en op internet. Kom een keer kijken of luisteren én kijken via de livestream die je op onze website vindt. Je bent van harte welkom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen