Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: gemeente molenlanden

Burgernet: Met uw telefoon meewerken aan de veiligheid in uw eigen buurt

Nieuws 146 keer gelezen

Met Burgernet kunt u samen met de politie een misdrijf oplossen, een vermist kind terugvinden of meewerken aan de aanhouding van inbrekers en straatrovers. In heel Nederland hebben al veel betrokken inwoners zich aangemeld bij Burgernet. Zij maken daarmee hun eigen buurt veiliger.

Burgernet is een samenwerking tussen inwoners, politie en gemeenten om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. De politie zet Burgernet in bij urgente zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Na een oproep kunnen deelnemers helpen door mee uit te kijken naar de gezochte personen of kinderen.

Hoe werkt Burgernet?

De politiemeldkamer roept de Burgernetdeelnemers op via de Burgernetapp, een sms-/spraakbericht en Twitter om bij hen in de buurt uit te kijken naar vermiste kinderen/personen, inbrekers of overvallers. Als deelnemer onderneemt u zelf geen actie, maar kunt u reageren via de button in de App of op het gratis Burgernetnummer 0800-0011 en op 112.

Amber Alert maakt vanaf november 2021 onderdeel uit van Burgernet. Berichten over ontvoerde kinderen of kinderen in gevaar worden voortaan via Burgernet verspreid. Als deelnemer bent u de ogen en oren in de wijk en werkt u mee aan de veiligheid van uw eigen buurt. Hoe meer mensen meedoen met Burgernet, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht of vermist persoon opspoort.

Helpt u mee?

Wilt u ook een bijdrage leveren aan een veilige leefomgeving en bent u 16 jaar of ouder? Meld u dan nu aan voor Burgernet. Meer informatie kunt u vinden op www.burgernet.nl?of via telefoonnummer 088-96 409 15. Of download de gratis Burgernetapp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen