Gemeentenieuws Molenlanden

Laatst was ik – voor de eerste keer – in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.
Laatst was ik – voor de eerste keer – in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Foto: stock

Column Theo Segers: ‘Komt een burgemeester bij de dokter….’

Nieuws 300 keer gelezen

De titel van deze column is ontleend aan een ooit heel populaire serie, boek en film. Het gaat dan over een man of vrouw die bij de dokter komt. Dit keer heb ik sterk de behoefte om een loftrompet te steken over onze gezondheidszorg. We klagen wat af in ons land, niet altijd onterecht, maar klagen is niet zo productief. Het is goed om eens met andere ogen te kijken; de zaak eens om te keren. Wat hebben we een geweldige gezondheidszorg!

Laatst was ik – voor de eerste keer – in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Een beetje als een puber die voor het eerst in een grote middelbare school binnen komt stappen, keek ik rond; althans dat denk ik. Een aardige mevrouw kwam op mij af, ze bleek gastvrouw te zijn: ‘Wat kan ik voor u doen mijnheer?’ En waar ik daarna ook kwam, overal precisie en hartelijk geholpen. Hulde!

Laatst was ik ook bij mijn huisarts. Ook daar werd ik prima en deskundig geholpen. Ook hulde voor de eerstelijnszorg in onze dorpen.

Natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis. Dat gebeurde toen ik bloed moest laten prikken. Eerlijk biechtte ik op dat ik niet zo’n held ben als het gaat om prikken en bloed. Toen de laborante mijn geboortedatum vroeg (een standaardvraag om te kijken of je echt bent wie je zegt) zag ze mijn naam: ‘Bent u de …….’ ‘Ja’, antwoordde ik, ‘maar die is geen held en ziet eigenlijk erg tegen prikken op’. ‘Maakt u zich geen zorgen.’ Gelukkig viel het achteraf allemaal mee en heb ik me voor niets zenuwachtig gemaakt. Helaas moest het nog een keer. Wat bleek, de prikster had – van schrik of omdat ze werd afgeleid – het verkeerde buisje gebruikt. Ook de tweede keer viel het gelukkig mee. 

Boos, een klacht indienden, mopperen? Niets van dat alles. Gelukkig dat er fouten gemaakt kunnen en mogen worden. Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Waar alle contacten menselijk, warm en hartelijk waren. Hulde aan onze dokters, assistentes, prikkers en gastvrouwen en alle mensen in de zorg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen