Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Column Theo Segers: Spoedeisende hulp in Gorinchem

29 jul, 12:19 Column 103 keer gelezen

Blijft de spoedeisende hulp in Gorinchem of is er een vertrek aanstaande? Minister Kuipers heeft in een brief aangegeven dat hij de acute zorg anders wil organiseren. Sneller en goedkoper. Als je zorgt voor concentratie dan is dat beter. Minder eerste hulpposten, betekent dat het goedkoper en efficiënter kan worden georganiseerd.

Wat betekent dat?
De verwachting is dat de spoedeisende hulp in Gorinchem mogelijk gesloten wordt. Dat betekent dat de inwoners die gebruik moeten maken van de spoedeisende hulp - dus ook inwoners uit Molenlanden - in de omgeving van Gorinchem zullen moet uitwijken naar ziekenhuizen in Dordrecht of Nieuwegein. In het geval dat een patiënt daar wordt gebracht, is vaak ook (een deel van) de verdere verzorging in dat ziekenhuis. En dat betekent weer extra reistijd voor familie als men de patiënt wil bezoeken. Als ik het goed begrijp, staat er meer op het spel. Als de spoedzorg vervalt, dan kan dat betekenen dat de IC-bedden - en de coronatijd heeft geleerd dat die zo nodig zijn - ook dreigen te verdwijnen. Natuurlijk heb ik begrip voor de minister en de ziekenhuisbestuurders. Ook in de zorg is er personeelstekort en gaan we steeds meer ‘handen aan het bed missen’.  

Petitie
Al eerder zijn er plannen in deze richting geweest. Toen zijn er veel proteststemmen in de regio gehoord en de plannen (voorlopig) in de ijskast gezet. Nu is het helaas weer actueel. Er is inmiddels een actie gestart onder de inwoners in onze regio. Je kunt een signaal afgeven door de petitie ‘Behoud Spoedeisende Hulp Gorinchem’ te tekenen. Het is uiteraard aan jullie of je op deze manier je stem laat horen.

Link naar de petitie op de website Petities.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.