Gemeentenieuws Molenlanden

Zedje is het adviesorgaan voor het gehandicaptenbeleid voor onze gemeente.
Zedje is het adviesorgaan voor het gehandicaptenbeleid voor onze gemeente. Foto: gemeente molenlanden

Zedje zoekt vrijwilligers voor GIPS-project

Algemeen 169 keer gelezen

Vanaf half maart bezoekt Zedje 6 basisscholen in het oostelijk deel van Molenlanden met het GIPS-project. Het GIPS-project is een speciaal ontwikkeld programma om leerlingen bewust te maken wat het betekent om een beperking te hebben. En Zedje is het adviesorgaan voor het gehandicaptenbeleid voor onze gemeente.

Het eerste GIPS-project na corona was half maart op CBS De Hoeksteen in Giessenburg. Leerlingen van groep 6 en 7 gingen aan de slag met verschillende opdrachten, zoals oefenen van gebaren, geblinddoekt lopen met een taststok of met een arm in een spalk proberen een shirt aan te trekken. Na de opdrachten gaan de leerlingen met elkaar en met de vrijwilligers in gesprek over hun ervaringen. Dit levert mooie, waardevolle gesprekken op én bewustwording.

Ook meehelpen aan bewustwording? Zedje is op zoek naar vrijwilligers met én zonder een beperking, die het project een warm hart toedragen. En speciaal op zoek naar vrijwilligers voor het midden en westen van Molenlanden. Heeft u interesse en wilt u meehelpen aan de bewustwording? Neem dan contact op met Ellen Schoondermark van de gemeente. Zij is bereikbaar via ellen.schoondermark@jouwgemeente.nl.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen