Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Koninklijke Erepenning voor Nieuwpoortse muziekvereniging Kunst Na Arbeid

Algemeen 108 keer gelezen

Vrijdag 24 maart reikte burgemeester Theo Segers de Koninklijke Erepenning uit aan het bestuur van de Nieuwpoortse muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KNA). De muziekvereniging viert dit jaar haar 100-jarige bestaan. Vanwege dit bijzondere jubileum heeft Koning Willem-Alexander de Koninklijke Erepenning toegekend.

Actieve vereniging
KNA werd op 23 maart 1923 officieel opgericht. In de jaren die daarop volgenden heeft de vereniging veel meegedaan aan concoursen en viel daarbij regelmatig in de prijzen. De actieve vereniging is een graag geziene gast bij activiteiten in Nieuwpoort en omgeving, waaronder Koningsdag, avondvierdaagsen en herdenking op 4 mei. Daarnaast is binnen de vereniging veel aandacht voor de opleiding van zowel de jonge als de oudere leden.

Burgemeester Segers: ”KNA is na 100 jaar niet meer weg te denken uit Nieuwpoort. De vereniging geeft al een eeuw lang klank en kleur aan talloze bijeenkomsten. Daar morgen we met elkaar heel trots op zijn”

Over de Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken voor verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor hun bijzondere verdiensten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen