Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: Better Safe than sorry

Uitnodiging cybercrimecongres Better Safe Than Sorry (verplaatst naar 27 september)

Algemeen 582 keer gelezen

*Update: Deze bijeenkomst kan helaas niet doorgaan. Van uitstel komt echter geen afstel. Op 27 september 2023 organiseren we de bijeenkomst opnieuw.*

Een op de vijf ondernemers wordt slachtoffer van cybercriminaliteit. De verwachting is dat het aantal cyberaanvallen alleen maar gaat toenemen. Lijkt dit een ver-van-je-bed-show? Cybercriminelen zijn dichterbij dan je denkt. Tijdens het cybercrimecongres Better Safe Than Sorry op woensdag 19 april 2023 leer je alles over het belang van cybersecurity, risico’s en maatregelen die je kan nemen. Het congres wordt georganiseerd door gemeente Gorinchem, gemeente Molenlanden en het Platform voor Veilig Ondernemen (PVO) Rotterdam.

Ervaringsdeskundige aan het woord

Afgelopen jaren is een toenemend aantal ondernemers slachtoffer geworden van een vorm van cybercriminaliteit. Onze eerste spreker, Xander Koppelmans, heeft dat helaas zelf ondervonden. Hij raakte zijn bedrijf, geld en huis kwijt na een cyberaanval. Hij doet deze avond zijn verhaal.

Specialisten aan het woord

IT-specialist Eric de Jong gaat in op risico’s en welke maatregelen je als ondernemer kan treffen om te voorkomen dat jij slachtoffer wordt van een cyberaanval. Het cybercrimeteam van de Politie-eenheid Rotterdam vertelt vervolgens over de huidige aanpak van cybercriminaliteit en waarom het zo belangrijk is om aangifte te doen.

Paneldiscussie

We sluiten het congres af met een paneldiscussie. Stel al je vragen over cybercriminaliteit, beveiliging en mogelijke maatregelen aan een verzekeraar, het cybercrimeteam of aan Xander en Eric. Na afloop kun je tijdens de borrel napraten met andere ondernemers en de aanwezige deskundigen.

Waar, wanneer en voor wie

Woensdag 19 april van 17.30 – 21.00 uur

Van der Valk Hotel Gorinchem, Franklinweg 7, 4207 HX Gorinchem

Voor alle ondernemers uit de gemeenten Molenlanden en Gorinchem

Programma

17:30 uur Inloop met lichte maaltijd

18:15 uur Opening door burgemeester 

18:30 uur Cybercrimeslachtoffer Xander Koppelmans aan het woord

19:00 uur Toelichting IT-specialist Eric de Jong

19:30 uur Toelichting cybercrimeteam Politie-eenheid Rotterdam

19:45 uur Paneldiscussie

20:15 uur Afsluiting door burgemeester 

20:20 uur Napraten

Aanmelden 

Aanmelden kan via deze link.

Dit cybercrimecongres wordt georganiseerd door Platform Veilig Ondernemen (PVO) Rotterdam, gemeente Molenlanden en gemeente Gorinchem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.