Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: gemeente molenlanden

Waterschapsverkiezinen: 3 redenen om te gaan stemmen

Algemeen 328 keer gelezen

De waterschapsverkiezingen staan voor de deur. Dit betekent dat iedereen van 18 jaar of ouder op 15 maart mag stemmen! Tijdens de waterschapsverkiezingen bepaal jij mee over de toekomst van water in jouw buurt. Er valt namelijk echt iets te kiezen; over hoe we wonen, hoeveel belasting we betalen en zelfs hoe we onze vrije tijd kunnen besteden. Daarom drie belangrijke redenen om te gaan stemmen!

1. Extreem weer komt steeds vaker voor

Misschien herinner je je nog de overstromingen in Limburg van twee jaar geleden. Of iets recenter; de droogte van afgelopen zomer. Ook in Nederland komen extreme weersomstandigheden steeds vaker voor. De vraag is; hoe wapenen we ons hiertegen? 60% van Nederland kan overstromen, maar met zo’n 18 duizend kilometer aan waterkeringen, zoals dammen, dijken en sluizen, wordt ervoor gezorgd dat onze sokken droog blijven. Om dit zo te houden moeten we blijven innoveren en investeren in het onderhouden van deze dammen, dijken en sluizen. Wat we ook kunnen doen is afwachten en het probleem oplossen als het zich aandient; dus niet vooraf investeren, maar bijvoorbeeld schade herstellen na een overstroming. Wat vind jij?

2. Ook in Nederland is er een watertekort

De zomers worden steeds heter en steeds vaker komt er ook in Nederland extreme droogte voor. Onderzoeken laten zien dat dit in de toekomst alleen maar meer wordt. En het is precies droog op de momenten dat er veel water nodig is voor de natuur, boeren, industrie en consumenten. Bewust(er) omgaan met water is dus belangrijk. Gemiddeld verbruiken we in Nederland 120 liter water per persoon, per dag. Maar stel je verbruikt minder water, vind je dan dat je beloond moet worden of moet iedereen gewoon evenveel waterschapsbelasting betalen?

3. Het water in Nederland moet schoner

Het water in sloten, beken en rivieren is al veel schoner dan dertig geleden, maar voor de natuur zou het beter zijn als het nog schoner wordt. Wat vind jij: moeten de waterschappen volop inzetten op super schoon water of hoort vervuiling er tegenwoordig toch een beetje bij?

Benieuwd wat het beste bij jou aansluit? Ga dan naar waterschapsverkiezingen.nl of mijnstem.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen